O parte din pensionari vor fi nevoiți să dea înapoi ajutorul social primit de la stat. Anunțul șoc, manevra Casei de Pensii care lasă românii fără bani

Există o categorie de pensionari care va fi nevoită să restituie pensia socială și sumele primite pe cardurile de alimente. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Naționale de Pensii. 

Mai exact, cei care primesc pensie socială, sume pe cardul de alimente sau sprijin financiar pentru energie și își stabilesc domiciliul în altă țară, fără a notifica conducerea Casei de Pensii, vor fi obligați să restituie ajutoarele primite pentru că practic nu mai îndeplinesc condițiile de alocare a acestora. Este important de reținut că neglijarea obligației de a trimite certificatul de viață și datele bancare din străinătate poate avea consecințe grave asupra plății pensiei. Aceste documente trebuie trimise de două ori pe an, conform noilor reglementări, în luna martie și în septembrie, la casele teritoriale de pensii. În cazul în care pensionarii nu respectă aceste termene, plățile pot fi suspendate începând cu luna următoare. 

Sursa: Realitatea.net

Vizualizări: 2,218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: