Mesaj dur al unui primar pentru profesorii din comună

Profesorii care predau ore în localitatea Dănești din județul Gorj au fost puși la zid de primar. Acesta le-a sugerat să depună mai mult efort în meseria pe care o practică, date fiind rezultatele modeste pe care elevii le-au obținut, recent, la simularea pentru Evaluarea Națională.

Substratul acestui conflict dintre cadrele didactice și primarul Mădălin Paliță ar fi unul cu iz politic.

„Având în vedere, că în ultima perioadă, în spațiul public, au apărut diverse informații eronate, cu privire la faptul că Școala Gimnazială Nr.1 Dănești, nu ar avea alocaţi bani pentru funcționare în anul 2024, informații toxice, făcute de unii consilieri locali, probabil rău voitori, sau chiar neștiutori, care culmea, au mai ocupat ani de-a rândul și fotoliul de primar, pentru o justă și corectă informare a cetățenilor și în special a părinților ce au copiii, elevi la această școală, ne vedem nevoiți să vă aducem la cunoștință, următoarele clarificări:

Bugetul total alocat în anul 2024, Școlii Gimnaziale, este de 142.000 lei, din care 127.000 lei, reprezintă cheltuieli cu bunuri și servicii, iar suma de 15.000 lei reprezintă ajutoare sociale. Suma de 127.000 lei, este defalcată astfel: Furnituri de birou, 2.000 lei; Materiale pentru curățenie, 2.000 lei; Încălzire, iluminat și forță motrică, 60.000 lei; Apă, canal și salubritate, 3.000 lei; Poșta, telecomunicații, radio, tv, internet, 20.000 lei; Alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare, 40.000 lei. Reparațiile microbuzelor școlare, combustibilul și salariile șoferilor, nu se regăsesc în aceste sume, deoarece sunt plătite direct de primărie din bugetul local. După cum puteți observa și dumneavoastră, există toate condițiile bugetare, pentru funcționarea școlii la parametrii normali.

Menționăm faptul că, pe parcursul anului 2024, vor exista mai multe rectificări bugetare și dacă o să fie nevoie, vor fi alocate sume și de la bugetul local al comunei Dănești, pentru funcționarea școlii.

Recomandăm cu căldură corpului profesoral al Școlii Gimnaziale Nr.1 Dănești, să se aplece mai mult asupra actului educațional, având în vedere rezultatele slăbuțe obținute de elevi la simulările Evaluării Naționale, unde doar 5 din 12 elevi, au obținut note peste 5, și să lase grija banilor în seama celor ce au obligația să asigure o funcționare corespunzătoate a școlii. Elevii trebuie să fie pe primul loc și abia după aceea privilegiile cadrelor didactice", a transmis primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță.

Vizualizări: 3,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: