O primărie a fost lăsată fără banii de salarii. Motivul!

Situație dificilă la Stănești. Primăria are conturile blocate de Finanțe, angajaţii fiind în pericol de a nu-şi primi salariile.

Primăria Stănești s-a ales cu conturile blocate de către Finanţe din cauza arieratelor pe care le înregistrează. Cea mai mare sumă o are de plătit către firma Secol România. Este vorba de vreo 530 mii lei, pentru asfaltarea unui drum sătesc. În aceste condiții, cei 16 angajați ai primăriei s-ar putea să nu-şi ia salariile la timp. „Este greu, de luna aceasta avem conturile blocate. Noi încasăm pe an vreo 400 de mii. În mai și aprilie am avut bani de salarii, dar în iunie nu știu dacă vom avea bani. S-ar putea să nu ne luăm salariile. E posibil. În primele trei luni au fost niște încasări, dar acum, în luna mai... Săptămâna trecută am încasat 5.500 lei. Salariile ajug undeva la 100 mii lei pe lună. Nu putem asigura salariile din taxe și impozite locale”, a declarat Ștefan Blideanu, primarul comunei Stănești. 

„Bine nu este”

Primăria a ajuns în această situație pentru că a decis să continue o investiție începută acum mai bine de un an, dar pentru care nu avea resurse financiare să suporte cheltuielile. Este vorba de asfaltarea unui drum pe 1,9 km, cu șanţuri betonate, investiție de 1,1 milioane lei. Pentru că Secol România nu și-a primit banii pentru lucrările efectuate, firma a dat în judecată Primăria Stănești. Autoritățile locale speră să primească banii necesari printr-o rectificare de buget. „Anul trecut am avut promisiuni că ni se mai dau prin rectificări și după aceea, la sfârșit de an, cei care au promis au spus că nu am avut arierate. Bun, acum avem arierate, să vedem ce vom primi noi. Să vedem și la Stănești cum o să fie. Oricum, bine nu este. Dar și de lăsam lucrarea tot așa nefăcută, am fi avut discuții că a rămas drumul neasfaltat”, a mai spus primarul din Stănești.   

Galerie foto


Vizualizări: 1,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: