O sută de angajări la Ciuperceni. Începe construcţia unui parc fotovoltaic!

Un nou parc fotovoltaic, cu o putere de 30 MW/h va livra energie în Sistemul Energetic Naţional (SEN). La Ciuperceni, vor începe luna aceasta lucrările la o centrală fotovoltaică care se va întinde pe o suprafaţă de peste 90 de hectare. Valoarea investiţiei este de circa 100.000 de euro.

Investiţia pentru înfiinţarea centralei fotovoltaică la Ciuperceni este a unor oameni de afaceri spanioli. Circa 100 de localnici vor avea un loc de muncă datorită acestei investiţii. Panourile solare urmează să fie amplasate de-a lungul Drumului Judeţean ce leagă Ciuperceni de Godineşti. O firmă de consultanţă din Craiova a intermediat semnarea contractelor dintre spanioli şi cetăţenii care şi-au pus terenurile la dispoziţie pentru amplasarea de panouri solare. „Cetăţenii au semnat contractele cu firma spaniolă pentru concesionarea terenului. Spaniolii şi-au luat toate avizele necesare atât de la noi cât şi pentru racordarea la sistemul naţional. Conform unei adrese înaintată primăriei de firma spaniolă, vor începe luna aceasta construcţia centralei fotovoltaice care va avea o putere de 30 MW”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul din Ciuperceni.

Anual, cele 130 de persoane care au cedat terenul în favoarea societăţii spaniole vor primi 200 euro pe hectar. Oamenii au pus şi o condiţie la semnarea contractului de concesiune: ca investitorul să angajeze oameni din localitate. „Toate taxele pe venit şi din salariile angajaţilor de la această societate vor mări bugetul local. Pe de altă parte, cetăţenii care au cedat terenurile, prima condiţie pe care au pus-o a fost aceea ca mâna de lucru la centrala fotovoltaică să fie de pe plan local. Vorbim de 80, chiar 100 de persoane, care au un loc de muncă asigurat timp de 25 de ani”, a mai spus primarul din Ciuperceni, Dumitru Tăloi.

Vizualizări: 217

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: