O treime din cluburile de  Liga 2 au cesionat locurile

Liga 2 ar fi trebuit să înceapă fără o treime dintre echipele cu drept de participare. Practic, o treime din cluburile care vor evolua în noul sezon au primit dreptul de joc de la alte echipe care nu puteau evolua în acest sezon sau au schimbat denumirile sau modul de organizare al cluburilor, lucru care nu era posibil anii trecuţi.

Șapte dintre cele 20 de echipe care vor evolua în noul sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, au suferit modificări juridice în această vară, a informat liga2.ro.

Un procent foarte mare față de cum s-a procedat în anii trecuți în special la Liga 3, unde amatorismul este în floare. Dacă în situația unora, schimbările erau anunțate de perioade mai îndepărtate, cazul Buzău, sau apropiate, cazul Brașov, Şelimbăr sau ASU Poli, în situația celor de la Ripensia Timișoara a fost o surpriză totală, după ce clubul a păstrat secretă până în ultima clipă această modificare.

Aproape la fel a procedat și echipa nou-promovată din Brăila, însă care și-a anunțat planul în urmă cu patru zile. Momentan, în mod oficial, doar șase cereri de schimbare au fost aprobate în ședința de Comitet Executiv al FRF urmând ca și ultima să fie aprobată probabil într-o ședință de Comitet de Urgență, mai ales că federația a promovat denumirea nouă a clubului la evenimentul în care s-a stabilit prin tragere la sorți programul noului sezon.

Este vorba despre Unirea Constanța, care a cesionat locul Farului Constanța. CS Viitorul Șelimbăr și-a cesionat dreptul de participare în Liga 2 către Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr, CSM Corona Brașov către ACS Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște, SCM Gloria Buzău către AS Fotbal Club Buzău, ACS Dacia Unirea Brăila către Asociația Fotbal Club 1919 Dacia Unirea Brăila, ACS ASU Politehnica Timișoara către SSU Politehnica Timișoara, iar ACS Ripensia Timișoara către SC FC Ripensia Timișoara.

Echipele care participă în noul sezon de Liga 2, ediția 2021/2022 sunt: FC Hermannstadt, Astra, Politehnica Iași, Dunărea Călărași, FK Csikszereda, SSU Politehnica Timișoara, Unirea Constanţa, Petrolul Ploieşti, ACS Viitorul Târgu Jiu, Metaloglobus Bucureşti, Universitatea Cluj, Ripensia Timișoara, FC Buzău, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, Dacia Unirea Brăila, Steaua Bucureşti, FC Brașov Steagul Renaște, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Dej.

Vizualizări: 606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: