O treime din energia CE Rovinari, vândută sub costul de producţie

Complexul Energetic Rovinari vinde circa o treime din producţia sa sub preţul de cost, preţul respectiv fiind stabilit de Autoritatea Naţională de Reglementare a Energiei. Conform directorului general Gheorghe Daviţoiu, CE Rovinari produce megawattul cu circa 150 de lei şi îl vinde pe piaţa reglementată cu cel mult 130 de lei. Daviţoiu afimă că unitatea a evitat pierderile până în prezent vânzând restul energiei produse pe piaţa liberă la preţuri mai mari. "Am tot trimis scrisori la ANRE, dar degeaba. Cam o treime din producţie o vindem sub preţul de cost, dar nu avem ce face. Astea sunt prevederile legale şi trebuie să le respectăm", afirmă directorul general al CE Rovinari. Daviţoiu face precizările respective după ce deputatul PSD de Gorj, Vasile Popeangă, ales în colegiul 5, care include şi zona Rovinari, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va face o interpelare în Parlament pe această temă. Deputatul a menţionat că va apela şi la sprijinul colegului său Iulian Iancu, şeful comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, pentru a determina ANRE să accepte alte tarife pentru Complexul Energetic Rovinari. 
 "Nu se poate ca alte termocentrale din ţară, gen Craiova sau Deva să aibă preţuri mai mari, iar pierderile din sistem să se închidă pe Rovinari. Am cerut documentaţii de la cei de la Complexul Energetic şi am promisiunea că domnul Iulian Iancu va avea o discuţie cu cei de la ANRE pentru că şi dumnealui i se pare anormală situaţia semnalată", a menţionat deputatul Vasile Popeangă.
 Complexul Energetic Rovinari este unul din cei trei mari producători de energie pe bază de lignit din Oltenia, unitatea având cele mai scăzute costuri de producţie.
 


Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: