O treime din posturile de la Vamă şi Garda Financiară, desfiinţate

Reduceri considerabile de personal sunt anunţate la nivel naţional la nivelul Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi la nivelul Gărzii Financiare (GF). Un proiect de hotărâre de guvern propune desfiinţarea a 2140 de posturi de la cele două instituţii de control, însă cele mai ample reduceri sunt prevăzute în rândul lucrătorilor vamali.

O treime din posturile de la GF ŞI ANV sunt propuse spre desfiinţare într-un proiect de guvern. Conform acestui document, posturile de la ANV se vor reduce cu 31%, de la 4586 la 3159 de posturi, iar la GF se va opera o reducere cu 40% de la 1805, cât sunt în prezent, la 1092 de posturi. Schimbări apar şi în ceea ce priveşte modul în care vor fi numiţi viitorii directori. Proiectul privind organizarea ANV scoate de sub avizul ministrului Finanţelor Publice numirea directorilor executivi şi directorilor executivi adjuncţi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi cei din Bucureşti, care vor fi aprobaţi prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la propunerea vicepreşedintelui ANAF care conduce Vama.

Fără personalitate juridică

De asemenea, comisarul general al Gărzii Financiare va avea doi comisari generali adjuncţi, care îl vor ajuta în activitatea de conducere, ambii având calitatea de funcţionari publici de conducere. Secţiile judeţene îşi vor pierde personalitatea juridică, devenind unităţi teritoriale ale Gărzii Financiare. Ca urmare patrimoniul, arhiva, execuţia bugetară şi orice alte bunuri ale secţiilor judeţene şi a Secţiei Municipiului Bucureşti ale Gărzii Financiare, vor fi preluate de Comisariatul General, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

DESFIINŢĂRI

Aproape 150 de administraţii financiare din cele 424 de unităţi existente la ora actuală vor fi desfiinţate, potrivit unui anunţ făcut de preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Desfiinţarea acestor administraţii face parte dintr-un program mai amplu de restructurare a ANAF, care va presupune şi disponibilizări şi relocări de personal.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: