Oameni înstăriţi s-au bătut pe alimentele săracilor

Situație mai puțin obișnuită în comuna Turcinești la distribuirea alimentelor de la Uniunea Europeană. Pe lângă faptul că primarul este nemulțumit cu nu a fost consultat la întocmirea tabelelor, acesta susține că a avut probleme în distribuirea ajutoarelor. Au fost situații când oameni de rând au cedat alimentele altora mai nevoiași, dar au fost și oameni înstăriți din Turcinești care au vrut cu tot dinadinsul să-și ia alimente chiar și cu scandal.

Dacă în anii trecuți primarii se plângeau de faptul că beneficiarii alimentelor de la Uniunea Europeană nu și le ridică, anul acesta criza și sărăcia și-au pus amprenta parcă mai mult asupra gorjenilor. Cei care s-au regăsit pe tabelele cu ajutoare s-au dus în mare parte să-și ridice alimentele. Edilii din județ au fost tot timpul nemulțumiți pentru că nu sunt consultați atunci când se stabilesc persoanele care urmează să primească ajutoare. Primarul din comuna Turcinești are și o explicație. „Eu am foarte mulți oameni în comună care nu au primit ajutoare, deși nu au niciun venit. Ar fi trebuit să ne consulte pe noi, primarii, că noi știm cel mai bine situația. E bine măcar că anul acesta au venit și au luat ajutoarele, nu au mai expirat prin depozitul nostru și nici nu ne-am mai dus noi din poartă în poartă să le distribuim”, a declarat Gogălniceanu

Beneficiarii cu stare materială bună care s-au regăsit pe listă au ținut cu tot dinadinsul să-și ridice alimentele, deși în anii trecuți se rușinau să facă asta. Interesant e faptul că mulți localnici care au beneficiat de ajutoare și care nu au o situație materială bună le-au cedat nevoiașilor din comună. „Oamenii înstăriți din comună au făcut scandal ca să ia alimentele. Nu au renunțat la ele. Au întrebat și de produsele care nu ne-au venit. Am avut în schimb oameni de rând care s-au gândit la cei săraci, care nu se regăsesc pe liste și le-au cedat lor alimentele”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: