Oamenii găsiţi îngheţaţi pe străzi au umflat facturile primăriei

Tot mai mulţi oameni ai străzii ajung îngheţaţi la Casa Iris şi stau aici până când gerul va trece. Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare, susţine că sunt găsiţi în stradă foarte mulţi oameni care nu sunt din judeţul Gorj şi sunt adăpostiţi la Casa Iris, lucru ce a dus la mărirea cheltuielilor primăriei pentru a-i îngriji pe toţi.

Poliţiştilor comunitari le revine sarcina să identifice persoanele fără adăpost şi să le ducă la Casa Iris. Oamenii fără locuinţe se adăpostesc prin centralele dezafectate sau prin scările de bloc pentru a se feri de gerul care a pus stăpânire şi pe municipiul Târgu Jiu. În ultimele zile, trei persoane au fost găsite de poliţiştii comunitari pe străzi şi duse la Casa Iris. „ În ultimele zile am găsit trei oameni fără adăpost care stăteau prin centralele dezafectate şi prin scările blocurilor pentru că în gară nu mai pot sta, am încercat să-i identificăm dar nu am reuşit pentru că nu pot sau nu vor să spună de unde sunt sau cum îi cheamă şi i-am dus la Casa Iris pentru că nu-i putem lăsa pe stradă în condiţiile care sunt afară şi nu ne permitem să ne înregistrăm cu decese din cauza gerului şi mulţumim lui Dumnezeu că până acum nu am avut astfel de evenimente. Chiar dacă sunt foarte mulţi la Casa Iris şi cheltuielile sunt foarte mari nu putem să-i lăsăm să îngheţe pe străzi”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare.

Ion Tudor susţine că majoritatea celor găsiţi în centralele dezafectate sau în scările de bloc nu sunt cetăţeni ai municipiului Târgu Jiu sau ai judeţului Gorj. „Înainte când îi găseam pe stradă şi după ce reuşeam să-i identificăm îi trimiteam ori cu trenul ori cu microbuze sau autobuze în localitatea sau în domiciliul din care provin. Vorbeam noi ca să nu plătească transportul dar acum este foarte frig şi nu-i trimitem. O să stea la Casa Iris până o să treacă valul de ger şi se va încălzi vremea”, a precizat Ion Tudor.

Din fericire, la nivelul judeţului Gorj, nu a fost înregistrat niciun deces din cauza frigului.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: