Oamenii lui Ivan

Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia are de luni bune o politică diferită de cea a Directoratului sau cel puţin aşa se vede din afara companiei. Consiliul de Supraveghere este cel care a dorit mutarea sediului social al CE Oltenia la Bucureşti. CS este cel care a impus numirea în directorat a unor persoane fără portofoliu, cea mai surprinzătoare numire fiind cea a unui avocat rămas fără loc de muncă după ce a plecat de la RADET Bucureşti, Adrian Mircea Teodorescu.
Omul cheie în Consiliul de Supraveghere este Valeriu Ivan, până de curând consilier al ministrului Victor Grigorescu. Ivan a fost plantat de minister în mai multe structuri de conducere a companiilor de stat, dar CE Oltenia pare să fi fost preferatul lui, la cât timp petrece în companie şi câţi oameni aduce în diverse posturi. S-ar părea că şi celebra Petra Pătraşcu de la resurse umane este tot recomandarea lui Ivan. Ca şi Daniel Dragomir, tânărul din afara companiei adus şef la Achiziţii.
CS nu doar că a creat false probleme în companie prin insistenţa cu care a dorit mutarea sediului social la Bucureşti, dar s-a opus la anumite iniţiative. CS amână inclusiv votul pe noua organigramă şi cel pe programul de restructurare, acesta fiind şi motivul pentru care negocierile cu sindicatele sunt tergiversate.
Vineri, Ivan a vrut nici mai mult, nici mai puţin decât înlocuirea lui Laurenţiu Ciobotărică. Înlocuitor ar fi urmat să fie taman avocatul fără portofoliu din Directoratul CE Oltenia, Adrian Mircea Teodorescu. Informaţia nu a fost confirmată oficial, ce se ştie însă sigur este că Ivan nu mai este consilierul ministrului, care s-ar fi săturat să se creadă că acesta acţionează în numele lui. Unii zic că Ivan va zbura şi din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia, după încercarea de puci de vineri, dar rămâne de văzut. Complexul Energetic Oltenia este prea şubred pentru a îşi permite acum schimbări majore în conducere, mai ales prin aducerea unor directori din afară, care nu ştiu nimic despre această companie.

Vizualizări: 673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: