Oamenii ținuți luni la ușa statului eșuat

O femeie gravidă spune că îi este teamă să își administreze un vaccin experimental. Luni, nu a fost lăsată să intre într-o instituție publică. O femeie în vârstă spune că a făcut boala, dar nu știe să caute pe internet dovada. De fapt, nici nu are internet. Luni, nu a fost lăsată să intre într-o instituție publică.

Un tânăr a făcut boala în primăvară. A avut simptome ușoare, s-a testat și tratat acasă, fără să sune la Direcția de Sănătate Publică. Deși a trecut prin boală, știe sigur asta, pentru că și-a măsurat anticorpii, nu i se dă certificat verde. Luni, nu a fost lăsat să intre într-o instituție publică.

Un bărbat de 65 de ani, vaccinat cu ambele doze în luna mai, și-a măsurat anticorpii săptămâna trecută. Zero. Are certificat verde și a putut luni să intre în ce instituție a dorit. Soția lui, vaccinată, s-a testat singură și are Covid, o formă ușoară. A ales să se izoleze, dar, dacă ar vrea să intre într-o instituție publică, nimic nu ar putea să o împiedice.

Trebuie să fii idiot, ca guvernant, să publici vineri seara în Monitorul Oficial niște restricții care intră în vigoare luni dimineața. Dovada este că luni, la prânz, deja au redus din restricții. Și-au dat seama că nu pot interzice oamenilor să meargă la termenele din instanțele de judecată. Și-au dat seama că polițiștii și procurorii nu pot aplica legea doar celor vaccinați. Și-au dat seama că au lăsat mulți pensionari și copii fără pensii și alocații, interzicându-le să intre la Poșta Română sau la CEC. Și-au dat seama că au restricționat accesul celor mai amărâți dintre români la ajutorul social, la ajutorul de șomaj, le-a luat și dreptul de a depune dosarul pentru ajutorul de încălzire.

Guvernul nu a înțeles un lucru. Restricțiile trebuie să aibă o logică medicală, să prevină răspândirea coronavirusului, nu să forțeze oamenii să se vaccineze. Lipsa de logică, haosul, abuzurile, toate vor fi decontate electoral de Cîțu și Iohannis, care nu întâmplător au cote de încredere din ce în ce mai mici. "Statul a eşuat în misiunea sa de a-şi proteja cetăţenii", spunea preşedintele Klaus Iohannis pe 8 octombrie. Am crezut că recunoașterea este primul pas spre vindecare, dar m-am înșelat.

Vizualizări: 8,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: