Cîțu nu pricepe nici acum

Danemarca are o rată de vaccinare de 70% și un român de acolo a fost întrebat cum au făcut autoritățile daneze. “Aici, campania de vaccinare nu a fost politizată”, a răspuns acesta.

Politicienii români nu realizează cât de rău fac declarațiile lor. Să îl luăm de exemplu pe Cîțu. Premierul Cîțu. Zice să ne vaccinăm, că avem cu ce, că e bine să o facem, apoi amintește că USR s-a aliat cu anti-vacciniștii de la AUR ca să doboare guvernul. Normal că nu mai poți să îl iei în serios, câtă vreme el doar se folosește de un subiect delicat pentru a-și expune niște frustrări politice. Și nu a făcut-o o dată, ci de zeci de ori. Și ca el sunt foarte mulți politicieni, care folosesc mereu vaccinarea în răfuieli politice.

Timpul a arătat că și campania de vaccinare din vară, aceea în care Cîțu și alții răspundeau la întrebarea “Ce conține vaccinul?”, a fost una greșită. A fost o campanie care a legat vaccinul de libertate. Cîțu și alții ne spuneau că ne vaccinăm ca să putem să mergem la cafenea, la concerte, la plajă, la școală și așa mai departe.

Din punct de vedere medical s-a demonstrat însă că și vaccinații fac boala și mai ales transmit virusul. Au marele avantaj că fac o formă ușoară a bolii, dar asta înseamnă că te vaccinezi ca să nu mori, nu ca să mergi la concert.

Campania de vaccinare le-a băgat oamenilor în cap că dacă sunt vaccinați pot să lase garda jos. De ce ne-am vaccinat dacă nu putem să facem nunți?, se întreabă unii. De ce ne-am vaccinat dacă nu putem merge la restaurant? De ce închideți școlile dacă ne-am vaccinat?

Las la o parte că de fapt nu ne-am vaccinat, doar facem scandal pentru cazul în care... Vaccinarea este o chestiune care ține mult de încredere. Încredere în vaccin și în cei care îți recomandă să îl faci. Medicii au păreri împărțite, dovadă că mulți dintre ei nu au făcut-o. Dacă pentru un cadru medical este greu de luat o astfel de decizie, este clar că nici pentru un om obișnuit nu este ușor.

Autoritățile din România au crezut că este mai simplu să lege vaccinul de libertate. Iar acum, când am ajuns în mod accelerat la zece mii de cazuri pe zi, Cîțu merge înainte. Le dă mai multe libertăți celor vaccinați. De exemplu, dacă într-o instituție un salariat are Covid, colegii lui de birou nu mai intră în izolare dacă sunt vaccinați. Dar de ce? Că și ei transmit virusul, și ei fac boala.

Restricțiile ar trebui să fie aceleași pentru toți, pentru ca boala să nu se răspândească. Pentru că vaccinul nu este despre libertate, ci despre viață.

Vizualizări: 5,796

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: