Își pune Cîțu chiloții roșii?

Hai că a trecut și congresul PNL, care a ținut agenda publică ocupată timp de patru luni. Klaus Iohannis și-a impus omul, acum are guvernul lui, partidul lui, președintele lui, opoziția lui, procurorii lui. Le are pe toate, poate în al șaptelea an de mandat prezidențial o să și vedem măcar o reformă mică, mică.

România Educată, principalul proiect politic al profesorului Iohannis, este tot la fază de intenții și la câțiva ani de la lansare. Poate acum, cu echipa de olteni de la guvern, ardeleanul Klaus Iohannis o să se miște mai repede.

Guvernarea PNL - USR - UDMR - minorități era singura opțiune decentă după alegerile de anul trecut. USR este un partid dificil, greu să faci echipă cu el, practic, USR a fost opoziția din guvernul Cîțu. USR nu va putea să revină la guvernare nici dacă vrea, pentru că peneliștii nu îi mai vor pe useriști.

PNL - UDMR cu susținerea PSD este singura soluție posibilă acum și cred că deja negociată. Oricât simulează Cîțu că este antipesedist, nu are altă soluție decât să facă și el ca Superman, să își pună chiloții roșii peste pantaloni și să guverneze cu acordul lui Ciolacu.

Mai țineți minte cum a leșinat Ciolacu atunci când a încercat să îl atace pe Iohannis? Ați văzut sâmbătă cum i s-a pițigăiat vocea lui Cîțu când a spus că el este cel mai mare antipesedist în viață? Marionete ale aceluiași sistem, cei doi vor colabora în următorii ani, chiar dacă se vor ataca de formă la televizor. Cam cum au făcut Ponta și Băsescu, doar că ăștia doi erau chiar talentați. Au reușit să îi păcălească pe mulți în primii ani. Ciolacu și Cîțu nu au talent actoricesc. Au tupeu, mint cum respiră, dar nu e nicio șmecherie să minți dacă nu te crede nimeni.

Lăsați teatrul ieftin, faceți o majoritate, că nu ne pasă care este aia, și mai ocupați-vă și de guvernare. Oricum avem o criză economică profundă, o criză sanitară majoră, o depresie colectivă adâncă, măcar de criza politică să scăpăm. Nu ne mai interesează ce alianțe faceți, sunteți toți la fel, în toate partidele. Miza sunt zecile de miliarde de euro din PNRR, contează pentru noi dacă îi fură Cîțu sau Orban, Ciolacu sau Barna?

Vizualizări: 3,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: