Oare cât mai durează până inevitabilul se va produce și se va reface Alianța DA?

Se arată bine lucrurile. Cum pentru cine? Pentru PSD. Pentru PSD și atât. Nici măcar pentru USL. Pentru țară, ce să mai vorbim?

Victoria asta clară i-a încurcat rău pe USL-iști. Nici n-au apucat să câștige bine la scor, că Ponta și Dragnea au și apărut să anunțe că negociază cu UDMR-ul. Dar de ce ar fi făcut asta? Anunțul nu avea nici un sens, cu atât mai mult cu cât USL-ul își clădise toată campania pe naționalism și pe punerea la punct a ungurilor băsiști. Plus că aveau, alături de PNL, cea mai confortabilă majoritate de la guvernele neocomuniste (mă rog, nu că ăsta ar fi foarte democratic) încoace. Și-atunci, ce? I-a scăpat gura? Pe amândoi? Mai ales că n-au retractat nici când PC-iștii opăriți au insistat. Antena 3 a sărit de cur în sus zece metri. Badea s-a stropșit la Ponta ca un maimuțoi bolnav de rabie: ”De azi înainte Ponta nu mai poate să fie premier!”, a urlat slugoiul lui Felix în direct, chiar în fața lui Dragnea. Dragnea a zâmbit doar. Ce se întâmplă?

Se întâmplă simplu: PSD-ul a început operațiunea ”singuri la ciolan”. Tensiunile în teritoriu sunt încă mari. Sigur că nu le convine să împartă cu PNL-ul. Sigur că nu le convine ca ăia să știe ce fură ei și să-i aibă la mână. Și să nu uităm că vin prezidențialele. Am mai vorbit despre asta: președinte liberal susținut de USL? Hahaha! Daaaa, siiigur că da! Și-atunci cum facem, monșerilor?, i-a întrebat Iliescu. Ce căutăm noi cu elementele astea capitaliste degradabile? Nu mai bine guvernăm bine mersi cu UDMR-ul și PPDD-ul șubrezit de neintrarea în parlament a lui Dănuț? Ba da, așa facem.

Dar PNL-ul? PNL-ul va reface alianța DA, desigur. Au de ales? Dar PDL-ul? PDL-ul îl va accepta pe Crin Antonescu candidat din partea alianței, desigur. Au de ales? Dar noi, noi avem de ales? Da. Ne vom reveni la normal. Va fi ca de obicei. Comuniștii mai mari sau comuniștii mai mici. Rusia sau America. Iliescu sau Emil. Înainte sau înapoi.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: