Oaspeţi străini la Bustuchin, de Zilele turismului

Primarul localității Noblejas din Spania participă astăzi la Zilele Turismului Gorjean, însă înainte a trecut prin comuna Bustuchin. Ion Ciocea este bun prieten cu primarul localității spaniole cu care comuna gorjeană a demarat procedurile de înfrățire. Primarul din Bustuchin a profitat de vizita primarului spaniol pentru a discuta și a căuta soluții pentru construirea fabricii de cărămidă.

Primarul Ion Ciocea a profitat de faptul că primarul localității spaniole Noblejas participă la Zilele Turismului Gorjean la invitația lui Ion Călinoiu, pentru a discuta despre deschiderea fabricii de cărămidă de la Bustuchin.  Localitatea este din apropiere de Madrid, de unde sunt și oamenii de afaceri care vor să investească la Bustuchin. Mai mult decât atât s-au făcut demersuri și pentru înfrățirea localității spaniole cu comuna gorjeană. „Primarul din Noblejas este prieten cu oamenii de afaceri care vor să facă fabrica de cărămidă, care sunt din Madrid. Eu lupt de aproape un an ca să facem juridic înfrățirea dintre cele două localități. Eu am fost acolo și am rămas impresionat de ce am găsit acolo. Eu îl aștept la București la aeroport, o să mergem la Bustuchin, iar vineri participăm la Zilele Turismului Gorjean”, a spus primarul Ciocea.

Investiția la fabrica de cărămidă, mai aproape ca niciodată

Primarul din comuna Bustuchin crede că acum este mai aproape ca niciodată de înființarea fabricii de cărămidă în comună. „Mai mult ca niciodată credem că o să facem această fabrică. Suntem cu proiectul pe final. Trebuie să mai facem rost de o finanțare pentru că nu au toată suma necesară. Ei au tot cumpărat de acolo și așteptăm să vedem ce facem. Mă gândisem la un parteneriat public privat, pentru că am încercat pe la bănci, dar nimic. Investiţia ar genera pentru început 200 de locuri de muncă”, a declarat Ion Ciocea.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: