Gorjeni premiaţi la festivalul internaţional de muzică veche

Doi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu s-au întors învingători de la Festivalul Internaţional “Sus pe Argeş la izvoare”, concurs desfăşurat săptămâna trecută la Piteşti. Este vorba de Maria Mihăilă, solistă de muzică populară şi instrumentistul Ion Răducan. Cei doi au concurat cu cei mai buni elevi ai şcolilor populare de artă din ţara noastră, dar şi din ţări precum China sau Bulgaria.

Elevii Şcolii Populare de Artă au reuşit să câştige premii importante la acest festival internaţional. Solista Maria Mihăilă, în vârstă de numai 12 ani, a câştigat un onorabil loc III, surclasând pe contracandidaţii săi mai mari cu câţiva ani. Tânăra cântă de circa doi ani şi este îndrumată de profesorul Camelia Argint. “Concursul a fost destul de greu deoarece dintre cei aproape 40 de copii care am fost la preselecţie am rămas doar şase solişti vocali şi şase solişti instrumentişti. Publicul ne-a apreciat, iar asta contează extrem de mult pentru mine chiar dacă am obţinut locul trei. Este un premiu destul de bun pentru că sunt la început de drum. Am interpretat doina “Amărâtă turturea” şi piesa ritmată “Lângă apa Jiului”. Sunt din comuna Ţânţăreni şi cât de doi ani”, a spus Maria Mihăilă.

A câştigat trofeul festivalului

Cavalistul Ion Răducanu, şi el elev al Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, a reuşit să câştige trofeul festivalului. În afară de caval, tânărul mai interpretează la fluier, dar şi la nai. “Mulţumesc într-un mod sincer profesorului Ştefan Popescu pentru ce a făcut pentru noi. Dacă dumnealui nu m-ar fi îndrumat, nu ajungeam unde am ajuns. Rămâneam tot la ţară, sunt de la Negomir, şi cântam cum cântă toţi copiii. Acest trofeu, este cel mai important premiu pe care l-am obţinut până acum. Am interpretat la caval care are un sunet duios, plăcut oricui. Cred că i-ar plăcea şi unui om care nu are cunoştinţe de muzică”, a spus Ion Răducanu.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: