Obiect cosmic misterios descoperit de astronomi

Astronomii țin sub observație un obiect cosmic misterios descoperit recent. Conform observărilor din ultima perioadă acesta a avut mai mult de 1.600 de explozii de energie în numai 60 de ore.

Obiectul descoperit de astronomi se află într-o galaxie pitică, la 3 miliarde de ani lumină de Pământ. Aceste impulsuri durează doar câteva miimi de secundă, dar produc la fel de multă energie cât emite Soarele într-un an întreg. Unele corpuri emit energie doar o singură dată, dar au fost depistate mai multe obiecte cosmice cu explozii repetate.

Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Observatorul astronomic Murchison din Australia de Vest, relatează CNN. Semnalul energetic este diferit de orice fenomen studiat anterior și ar putea sugera un obiect cosmic necunoscut anterior, potrivit unui nou studiu.

Luminozitatea obiectului variază puternic, iar semnalul pornește și se oprește aparent la întâmplare, a spus Ziteng Wang, autorul principal al studiului publicat în The Astrophysical Journal. Wang este doctorand la Școala de Fizică a Universității din Sydney. „Cea mai ciudată particularitate a acestui nou semnal este că are o polarizare foarte mare. Aceasta înseamnă că lumina sa oscilează într-o singură direcție, dar acea direcție se rotește de-a lungul timpului”, a explicat Wang într-un comunicat de presă. Cercetătorii au crezut inițial că ar putea fi un pulsar - o stea cu neutroni densă, cu rotație rapidă sau un alt tip de stea care emite urme solare de mare intensitate. Semnalele primite de această nouă sursă, totuși, nu se potrivesc cu cele primite de la aceste tipuri de stele.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: