Obştea Bumbeşti-Jiu are datorii de miliarde la Direcţia Silvică

Şase angajaţi ai Direcţiei Silvice păzesc pădurea Obştii Bumbeşti-Jiu gratis, de doi ani, pentru că instituţia la care lucrează nu a primit nici un ban. Direcţia Silvică Gorj spune că va rezilia contractul întrucât în ultimii doi ani, Obştea a strâns datorii de aproape 4 miliarde de lei vechi. În replică, Ion Firizoiu, preşedintele Obştii, spune că nu au plătit pentru că nu au bani.

Direcţia Silvică Gorj a încheiat în 2007 un contract cu Obştea Bumbeşti prin care se angaja să asigure paza domeniului forestier in schimbul a 200 de milioane de lei vechi pe lună. După câteva luni Obştea nu a mai achitat niciun leu Direcţiei şi astfel s-a ajuns la instanţă.„Am dat în judecată Obştea pentru că nu putem să muncim voluntar. Am câştigat procesul dar tot nu ne-am primit banii, 3,8 miliarde de lei vechi, noi înţelegem că nu au fonduri suficiente dar şi ei trebuie să înţeleagă că nimeni nu munceşte degeaba”, a spus Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj. Gheorghe Novac mai precizează că va rezilia contractul încheiat cu Obştea. „Din aprilie nu  vom mai asigura paza, vom rezilia contractul. Mai sunt şi alţii datori la noi dar nu este vorba de sume aşa mari, tocmai din acest motiv nu mai putem fi înţelegători”, a spus acesta.

Obştea a dat statul în judecată

Ion Firizoiu mai spune că principalul vinovat în această situaţie este statul roman. „Noi nu putem tăia nici măcar un lemn din pădurea pe care o administrăm, legea ne interzice acest lucru pentru că este Parc Naţional. Noi ar trebui să primim de la Guvern cotizaţii anuale dar nu am primit nimic, în prezent avem de recuperat de la Guvern 52 de miliarde de lei vechi. Noi am acţionat în instanţă Statul şi sperăm să ni se dea banii ca să putem să ne achităm şi noi datoriile”, a spus Ion Firizoiu,  preşedintele Obştii Bumbeşti.  Mai mult acesta susţine că va fi imposibilă rezilierea contractului. „Legea îi obligă să asigure paza, nu pot să rezilieze contractul cum vor ei, noi le vom achita datoria imediat cum vom primi cele 52 de miliarde de lei vechi de la Guvern”. În prezent paza la Obştea Bumbeşti este asigurată de către şase pădurari.

Vizualizări: 429

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: