Ochelari donaţi la Crucea Roşie

Crucea Roşie a primit săptămâna trecută o donaţie de 300 de ochelari de vedere de la Consiliul Naţional ce aşteaptă să fie acum repartizaţi celor cu probleme. Mobilierul spitalicesc primit donaţie de la o asociaţie din Franţa a fost şi el repartizat unităţilor spitaliceşti din judeţ.

Persoanele care au depus deja o cerere la Crucea Roşie în vederea obţinerii unei perechi de ochelari de vedere au acum posibilitatea ca dorinţa să devină realitate. În jur de 300 de perechi de ochelari de vedere au ajuns în Gorj ca urmare a unei donaţii din partea Consiliului Naţional printr-o firmă din Israel. „Am primit 300 de ochelari de vedere de la Consiliul Naţional printr-o firmă din Israel. Urmează să le distribuim la persoanele care duc lipsă de ochelari şi care le vor fi de mare ajutor având în vedere că în zilele noastre ochelarii de vedere sunt din ce în ce mai scumpi”, a declarat Dumitru Bunăiaşu, directorul Crucea Roşie, filiala Gorj.

De altfel, şi mobilierul spitalicesc primit acum câteva săptămâni în urma unei donaţii din Franţa a ajuns în unităţile spitaliceşti unde bolnavii se bucură de el. Spitalele care au beneficiat de noptierele, cârjele, fotoliile rulante şi tărgile primite de la francezi sunt spitalul orăşenesc din Târgu Cărbuneşti, Spitalul Judeţean Târgu Jiu, Căminul de Asistenţă Socială de la Dobriţa, dar şi persoanele care depuseseră cerere la Crucea Roşie. „Fotoliile rulante au ajuns marea majoritate la secţiile de ortopedie, psihiatrie dar şi la persoanele care solicitaseră cu cerere un astfel de sprijin pentru că aveau membrii cu dizabilităţi”, a adăugat Dumitru Bunăiaşu.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: