Oficial: Transferul carierelor la CET Govora începe din martie

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia au aprobat, ieri, transferul Carierei Berbeşti către CET Govora, începând cu luna martie 2015, anunţă societatea energetică. Potrivit unor surse, Fondul Proprietatea va ataca în instanţă transferul de afacere, ceea ce ar bloca tot procesul.

Ar trebui transferaţi la Berbeşti 1.100 de salariaţi, care, potrivit contractului de transfer dintre CE Oltenia şi CET Govora, vor avea, cel puţin un an, actualele drepturile din contractul colectiv de muncă al CEO. CET Govora trebuie să plătească CEO în zece ani suma de 184 de milioane de lei, adică o parte din datoria pe care o are pentru cărbunele consumat şi neplătit în ultimii ani.

Preţul de transfer al afacerii este 184 de milioane de lei, o parte din creanţele totale ale complexului asupra CET Govora care sunt de 221 de milioane de lei. Sunt scoase de la plată penalităţi de 43 de milioane de lei. Prima tranşă  va fi de 6,7 milioane de lei. Un alt element important din contract este faptul că CE Oltenia îşi poate lua înapoi Carierele Berbeşti - Alunu dacă CET Govora va avea întârzieri de plată a tranşelor de 6 luni, după notificarea de către producătorul de energie. În această perioadă de zece ani, CE Oltenia deţine controlul la CET Govora.

Orice decizie care priveşte compania, de restructurare, de divizare fuziune, dar şi orice contract încheiat trebuie aprobat de CE Oltenia. În plus, conducerea de la CET trebuie să depună rapoarte de activitate lunare, dar şi bilanţuri semestriale şi anuale.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: