Olanda vrea să interzică iarăși microtranzacțiile

Șase partide politice olandeze doresc să interzică loot box-urile si alte tipuri de micro tranzacții din jocurile video, susținând că natura aleatorie a acestora constituie jocuri de noroc. Țările de Jos interziseseră anterior loot box-urile pentru o perioadă, dar un proces a hotărât în favoarea firmelor de jocuri.

Țările de Jos încearcă din nou să interzică microtranzacțiile randomizate în jocurile video. În acest scop, șase partide politice s-au unit pentru a promova noi reglementări care ar eticheta loot box-urile drept o formă de joc de noroc.

Partidele olandeze doresc să reinstituie interdicția
În 2020, guvernul olandez a interzis cu succes companiilor de jocuri de noroc să ofere cutii de pradă in jocurile care au ca țintă principală minorii. Cu toate acestea, acest triumf a fost de scurtă durată, deoarece instanțele au dat din nou verde la microtranzacții. Nemulțumiți de această decizie, partidele politice fac acum presiuni pentru reînnoirea interdicției.

Părțile olandeze au subliniat că microtranzacțiile și cutiile de pradă în special pot fi foarte prădătoare. Potrivit acestora, companiile „manipulează copiii în jocuri de noroc”, care este o practică dăunătoare care poate perturba familiile. Politicienii au mai subliniat că acești copii pot deveni dependenți și pot folosi banii părinților pentru ceea ce este în esență un joc de noroc.

Cutiile de pradă au fost ilegale pentru o vreme
Olanda a ridicat interdicția privind microtranzacțiile în martie 2022, în urma unui proces judiciar care a stabilit că nu toate microtranzacțiile încalcă legile privind jocurile de noroc. Această decizie a ajutat în cele din urmă EA, unul dintre cei mai notorii dezvoltatori de pe piață, să evite o amendă uriașă.

Anterior, tribunalul de la Haga a permis Kansspelautoriteit să amendeze EA cu 522.000 USD pentru fiecare săptămână în care a continuat să vândă cutii de pradă FIFA, în ciuda interdicției. Datorită schimbărilor din peisajul de reglementare, EA a reușit să evite interdicția.

Cazul menționat mai sus a lăsat loot box-urile într-o zonă oarecum gri. Nu a respins neapărat afirmația că microtranzacțiile constituie jocuri de noroc. În schimb, a insistat că legile actuale privind jocurile de noroc nu consideră că elementele întâmplătoare dintr-un joc mai mare bazat pe abilități sunt jocuri de noroc.

Olanda nu este singurul oponent al microtranzacțiilor
Partidele olandeze caută acum să eticheteze în mod decisiv cutiile de pradă drept jocuri de noroc și să conducă la eliminarea lor din versiunile localizate ale anumitor jocuri video. Schimbarea propusă va trebui să primească aprobarea Senatului, ceea ce pare probabil având în vedere sprijinul politic și public puternic.

Belgia, unul dintre vecinii Olandei, este cu un pas înainte și a interzis deja companiilor de jocuri video să ofere cutii de pradă în țară. Atât Belgia, cât și Țările de Jos se opun cu fermitate monetizării prădătoare și au ales să interzică noul titlu al lui Blizzard, Diablo Immortal, din cauza multitudinii sale de conținut plătit.

Acestea două nu sunt singurele țări care încearcă să interzică microtranzacțiile. În iunie, grupurile de consumatori din Europa și-au ridicat vocea împotriva loot box-urilor. Grupurile au cerut reglementări mai stricte și au cerut companiilor să facă mai mult pentru a proteja minorii.

Descoperă cel mai mare cazinou online din România: www.princesscasino.ro

Vizualizări: 398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: