Proiect promițător: Holograme cu Brâncuși, în centrul orașului

Un proiect ambițios va fi derulat de Universitatea Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu. holograme cu marele sculptor de la Hobița vor fi proiectate în centrul municipiului. Totul va fi posibil datorită accesării unui proiect finanțat de Uniunea Europeană, prin care universitatea va cumpăra aparatură de ultimă generație să poată proiecta aceste imagini.

Rectorul UCB Târgu Jiu, Luminița Popescu, a explicat că universitatea își dorește să dea culoare centrului municipiului.

 

„Ne-am propus să achiziţionăm şi echipamente care să ne permită proiectarea unor holograme şi îmi doresc să facem un lucru inteligent, deoarece ne dorim să avem un smart city. Facultatea de Inginerie se află pe Calea Eroilor şi cred că v-ar plăcea să vedeţi holograme poate cu operele lui Brâncuşi, poate cu marele sculptor sau din atelierul lui Brâncuşi. Cred că asta este menirea noastră. Vom încerca să dăm culoare oraşului, deoarece sunt studenţi, sunt tineri care se manifestă altfel, care trebuie încurajaţi şi sprijiniti. O să promovăm în continuare universitatea şi studenţii“, a declarat Luminița Popescu, rectorul UCB.

 

Recent, UCB a obținut 15 milioane de lei, bani europeni, pentru pentru derularea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii digitale a UCB în vederea pregătirii acesteia pentru meseriile viitorului”. Fondurile au fost obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

 

În cadrul proiectului, urmează să fie înființate sau modernizate 21 de laboratoare. Printre acestea se numără și: laborator inteligent pentru procesarea fructelor, legumelor și plantelor medicinale, laborator inovativ pentru aplicarea conceptelor de SmartCity în administrația publică, laborator Criminalistică și Centrul de Formare, Cercetare și Dezvoltare a Patrimoniului Cultural Brâncușian.

Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: