Olimpiada naţională de limba română s-a deschis la Târgu Jiu

Amfiteatrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost neîncăpător ieri, când s-a deschis Olimpiada națională de Limba și literatura română la clasele V-VIII.  Peste 250 de elevi din toate județele țării au poposit în orașul lui Brâncuși, unde vor avea loc probele scrise și orale la limba și literatura română. În paralel se derulează și Olimpiada națională de limba germană, Gorjul având reprezentanți la aceste discipline.

Municipiul Târgu Jiu a fost ales în acest an pentru a fi locul în care se derulează două olimpiade naționale, la limba și literatura română, gimnaziu, precum și la limba germană, la liceu. Deschiderea Olimpiadei naționale de limba și literatura română a avut loc ieri, în Amfiteatrul Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu”, când a avut loc și prima probă, proba scrisă. La această olimpiadă o să participe 255 de elevi din clasele V-VIII, care sunt însoțiți de 40 de profesori. După proba scrisă urmează proba orală, ce va avea loc azi, în intervalul 8-18.00. Județul Gorj este reprezentat la această olimpiadă de Alexandra Tomescu, elevă în clasa a V-a la Școala Generală din Polovragi, îndrumată de profesoara Sofica Tomescu, de Ioana Toloargă, elevă în clasa a VI-a la Școala Generală Bumbești-Jiu, îndrumată de profesoara Adriana Săvescu, Adriana Stănișor de la CNTV, îndrumată de profesoara Daniela Duțescu și de Alexandra Anghelache, elevă în clasa a VIII-a la Școala Generală ”Constantin Săvoiu”, coordonată de profesoara Georgeta Grivei. Rezultatele inițiale probabil vor fi afișate în această seară, urmând ca joi să se afle rezultatele finale, după contestații. Festivitatea de premiere va avea loc tot joi, începând cu ora 9.00 la Sala Sporturilor.

GERMANA

În paralel, la Târgu Jiu are loc Olimpiada națională de limba germană pentru clasele IX-XII, ce este găzduită la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”. Aceasta s-a deschis pe 30 martie  se va finaliza pe 5 aprilie. La faza națională participă peste 200 de elevi din toate județele țării. Competiția este una strânsă, conținând probe organizate pe șase categorii ce corespund nivelurilor de competențe.

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: