Olimpicii gorjeni, duşi de PDL la Bruxelles

La invitaţia europarlamentarului PDL Marian Jean Marinescu, 28 de olimpici ai unor licee din Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj si Mehedinţi  vor face o vizită la Bruxelles, între 17 si 20 septembrie 2013. Din judeţul Gorj vor participa 7 persoane, elevi premiaţi la olimpiadele şcolare şi îndrumătorii lor.

Liceenii olteni vor avea astfel prilejul să cunoască îndeaproape funcţionarea Parlamentului European şi să se familiarizeze cu principalele instituţii europene. Ei vor participa şi la un seminar cu tema „Viitorul tinerilor în Uniunea Europeană: educaţie şi oportunităţi pe piaţa muncii”, în cursul căruia vor avea un schimb de opinii cu deputaţii din Parlamentul European prezenţi la acest eveniment.

Tot la Parlamentul European, liceenii se vor întâlni cu Doris Pack, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Parlamentul European, precum şi cu eurodeputaţii raportori implicaţi direct în elaborarea reglementărilor privind programele europene pentru educaţie: Erasmus Mundus, Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii, Leonardo da Vinci, Jean Monnet, Tempus etc.

Joi, 19 septembrie 2013, olimpicii vor avea parte de o călătorie surpriză în frumosul oraş Brugge, o adevărată mină de aur din punct de vedere arhitectural, unde vor vizita obiectivele turistice de aici.

„Această vizită la Parlamentul European se înscrie într-un program mai amplu dedicat tinerilor din cele cinci judeţe ale Olteniei, organizat de către europarlamentarul Marian Jean Marinescu începând încă din anul 2007. Graţie acestui program, în cei şase ani care au trecut de atunci, sute de tineri din Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj si Mehedinţi  au avut astfel posibilitatea să vadă la lucru pe viu principalele instituţii europene”, se arată într-un comunicat de presă al PD-L.

Marian Jean Marinescu a fost desemnat Observator al României în cadrul Parlamentului European în septembrie 2005. A devenit membru al Parlamentului European de la 1 ianuarie 2007 şi a fost ales deputat european pe listele PD în noiembrie 2007. A fost ales pentru un nou mandat în legislativul comunitar la alegerile din 7 iunie 2009.

Marian Jean Marinescu  este Vicepreşedinte al Grupului Partidului Popular European şi al Democraţilor Europeni (PPE-DE), din Parlamentul European.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: