OMV Petrom îşi cedează bunurile Consiliului Judeţean

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj are toate şansele să-şi mute sediul în clădirea OMV Petrom de pe strada Bradului. Asta după ce reprezentanţii societăţii s-au întâlnit marţi după-amiaza cu reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu şi ai Consiliului Judeţean. În urma discuţiilor s-a stabilit ca bunurile OMV Petrom să fie evaluate în cel mult două săptămâni, transferul acestora în patrimoniul Consiliului Judeţean urmând să se facă gratuit.

Bunurile ce urmează să intre în patrimoniul judeţului constau într-o clădire în suprafaţă de 1.205 mp, o centrală termică de 33 mp, garaje şi birouri în suprafaţă de 268 mp şi cabină portar - 20 mp. Aceste construcţii sunt edificate pe un teren în suprafaţă de 2.516 mp, proprietate a Municipiului Târgu Jiu, pentru care există un drept de superficie în favoarea OMV Petrom SA. Aceste bunuri urmează să fie evaluate în cel mult două săptămâni. Clădirea OMV Petrom este nefolosită de aproximativ 5 ani şi va fi preluată de către Consiliul Judeţean pentru noul sediu al DGASPC Gorj. „Consiliul Judeţean vrea să preia clădirea OMV Petrom în mod gratuit. Clădirea şi terenurile vor fi evaluate pentru a se şti ce valoare de inventar va intra în patrimoniul Consiliului Judeţean. Este un cadru legal care prevede că, dacă statul român e acţionar, pot să treacă anumite bunuri în patrimoniul Consiliului Judeţean. Noi vrem să ne mutăm cât mai repede pentru a veni mai uşor în sprijinul oamenilor. În zona respectivă suntem mai aproape de gară, de autogară şi de sediul de pe strada Bradului destinat persoanelor cu handicap”, a declarat Dumitru Cotrună, directorul DGASPC Gorj.

În aparatul propriu al DGASPC Gorj îşi desfăşoară activitatea în jur de 140 de angajaţi. „În actualul sediu vom muta o parte dintre asistaţii Centrului de Recuperare Neuropsihiatrică pentru Adulţi Bîlteni, unde avem 170 de persoane. Spaţiul folosit la ora actuală de către aceştia nu este corespunzător normelor europene. La fiecare control, cei de la Agenţia de Prestaţii Sociale ne impun să extindem clădirea, însă asta ar necesita investiţii majore. Mutarea aparatului propriu în clădirea OMV Petrom ar rezolva problema”, a mai precizat Dumitru Cotrună.   

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: