Opoziţia: PSD va lua voturi din minerit doar dacă fraudează alegerile

Reacţiile politicienilor după „zvonurile electorale” publicate de conducerea Complexului Energetic Oltenia, pe site-ul oficial, au continuat şi ieri. Liderii mai multor formaţiuni politice sunt convinşi că social-democraţii s-au lovit de reticenţa minerilor în campania electorală pe care au făcut-o cariere. Ba mai mult, cred că PSD va lua voturi de la mineri şi energeticieni numai dacă fraudează alegerile. În altă ordine de idei, spun că dezminţirile la ştiri din ultimul an precum externalizarea Unităţii de mentenanţă, închiderea carierei Peşteana sau concedieri masive în 2014 sunt făcute în speranţa de a-i recâştiga pe minerii ce i-au hulit în campanie. 

După ce conducerea Complexului Energetic Oltenia a sărit în apărarea pesediştilor huliţi în campanie, printr-un comunicat de presă în care a dezminţit acuzaţii vechi, mai mulţi lideri politici cred că PSD va încerca să fraudeze alegerile de duminică. Dian Popescu, liderul PNL Gorj, crede că social-democraţii nu vor lua mai mult de 15-20% din voturile minerilor şi energeticienilor. „Sondaje neoficiale în rândul minerilor şi energeticienilor demonstrează că PSD nu va lua mai mult de 15-20% de la angajaţii Complexului Energetic Oltenia. În momentul de faţă, Partidul Social Democrat se vede ameninţat, iar liderii lui sunt în stare de orice pentru a câştiga voturi, chiar de a frauda alegerile. Duminică, oamenii vor decide dacă vor sau nu  o conducere PSD, politizată până la ultimul şef de secţie”, a declarat liderul PNL Gorj. Dian Popescu nu exclude varianta ca zvonurile „dezminţite” de conducerea CEO să fie adevărate. „Situaţia financiară a Complexului Energetic Oltenia este dezastruoasă şi trebuie luată o hotărâre. Ca atare, zvonurile pot fi adevărate. De un an şi jumătate, am semnalat şi eu în presă că managementul Complexului Energetic Oltenia nu este un management performant şi s-a demonstrat asta prin faptul că oamenii au pierdut sume mari din salarii”, a mai precizat Dian Popescu.

„Comunicatul CEO este cu iz electoral”

Nicolae Daviţoiu, liderul Mişcării Populare Gorj, este convins că reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia încearcă, pe ultima sută de metri, să îmbunătăţească imaginea nefavorabilă a PSD. „Punctul de vedere dat de CEO induce în eroare lumea, pentru că este campanie electorală. Tot ce se discută e clar cu iz electoral. Prezenţa liderilor PSD în anumite cariere nu-şi are rostul. Tot ei au spus că Laurenţiu Ciurel este un manager independent, iar acum îi însoţeşte prin cariere, în campania electorală. Este foarte elocvent că au făcut dezminţiri în încercarea de a îmbunătăţi imaginea nefavorabilă a PSD”, a declarat Nicolae Daviţoiu.

Liderul PMP Gorj crede că PSD va pierde alegerile în localităţile cu mulţi angajaţi la CEO. Asta în condiţiile în care social-democraţii nu vor frauda alegerile. „Dacă nu va frauda alegerile, PSD va pierde cu siguranţă în localităţile unde sunt mulţi localnici angajaţi la CEO. Cu certitudine, în vizita sa electorală, PSD s-a lovit de reticenţa foarte mare a salariaţilor din CEO şi astfel a ieşit cu acest comunicat pentru a arăta că în companie curge lapte şi miere, însă realitatea se vede foarte clar: investiţii zero. Şi la Gorj, la fel ca la nivel central, PSD foloseşte aceeaşi strategie. Încearcă să convingă oamenii că în 30 de zile Guvernul va reuşi să facă tot ceea ce n-a rezolvat în doi ani. Oamenii nu mai pot fi minţiţi, s-au săturat să fie duşi de nas”, a precizat Nicolae Daviţoiu.

SOLUŢIE

Nicolae Daviţoiu crede că singura soluţie pentru îmbunătăţirea situaţiei CEO este revitalizarea industriei. „Revitalizarea industriei este singura soluţie pentru ca să-şi revină CEO. Cel mai bine ar fi să se aloce bani pentru investiţii deoarece pentru toate aceste investiţii s-ar consuma energie electrică. Cu cât se consumă mai multă energie, cu atât CEO va merge mai bine, dar în ultima perioadă banii se alocă cu iz electoral”, a declarat Daviţoiu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: