Opt ani de puşcărie pentru primarul Pârvulescu

Constantin Pârvulescu, fostul primar din Fărcăşeşti, va petece opt ani în puşcărie. Acesta a fost condamnat de instanţa Tribunalului Gorj în dosarul în care este judecat pentru luare de mită în formă continuată. Primarul a fost trimis în judecată anul trecut în luna aprilie de procurorii anticorupţie şi de atunci a fost în arest preventiv. Pantelimon Manta, avocatul lui Pârvulescu, crede că decizia magistraţilor este exagerată, motiv pentru care va face recurs.

Fostul primar din Fărcăşeşti a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare, fiind pedepsit de magistraţi pentru fiecare an în care a luat mită. Conform procurorilor anticorupţie, Constantin Pârvulescu ar fi primit în perioada 2000-2008 de la doi oameni de afaceri foloase în valoare de aproape 350.000 euro, ce au constat în bani, bunuri şi servicii. Acesta este acuzat de procurorii DNA că toate contractele primăriei pe care a condus-o au fost dirijate spre o firmă, aflată acum în faliment, contracte pentru care a primit comisioane substanţiale. Unul dintre apărătorii fostului primar Pârvulescu, Pantelimon Manta, a precizat că se aştepta la o decizie drastică, dat fiind faptul că nu au fost luate în calcul unele probe şi, la fiecare solicitare, instanţa a respins cererile de eliberare sub control judiciar. „Soluţia este destul de nefavorabilă şi după părerea mea mi se pare exagerată şi pedeapsa în sine, dar cred profund nefundamentată în ceea ce priveşte sumele la care a fost obligat”, spune Pantelimon Manta.

Închisoare şi pentru noră şi cumnat

Atât nora primarului, Luiza Pârvulescu, cât şi cumnatul acestuia, Constantin Cincă, a primit doi ani cu suspendare pentru tăinuire. „Nu este uşor să primeşti o asemenea veste nici pentru el nici pentru membrii familiei. Mă aşteptam la o exigenţă din partea judecătorului de fond, dar nu chiar aşa”, mai afirmă Pantelimon Manta. Apărătorii fostului primar vor folosi căile de atac pe care le mai au la dispoziţie, respectiv să înainteze apel la Curtea de Apel Craiova sau recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, Pantelimon Manta a precizat că se va solicita în continuare eliberarea sub control judiciar. Pârvulescu este în arest preventiv din primăvara anului trecut.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: