Profesoara acuzată că bate elevi rămâne suspendată

Veste proastă pentru profesoara de limba română din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia. Ea rămâne suspendată de la catedră până când va aduce un certificat medical din care să rezulte că este aptă să le predea copiilor. Ea a fost suspendată chiar după ce a fost implicată într-un conflict violent în sala de curs. Ar fi lovit un copil, așa că s-a ales cu un nou dosar penal.

Profesoara care preda limba română la Școala Gimnazială din Bengești-Ciocadia rămâne suspendată în continuare. Ea ar fi picat testul psihologic așa că nu va putea reveni la catedră decât dacă va aduce un document din care să reiasă că este aptă din punct de vedere psihologic să rămână în fața copiilor.

Directorul școlii, Ionel Oană, a explicat că profesoara încă nu a prezentat acest act așa că rămâne suspendată de la catedră. „I-am suspendat contractul de muncă pentru că nu s-a conformat să repete examenul psihologic pe care, în primă instanță, l-a pierdut. Nu s-a dus nici la un control trimisă de cabinetul de Medicina Muncii cu care școala are contract și, ca urmare, Consiliul de Administrație a luat hotărârea să o suspende pentru asta și nu numai. Au fost foarte multe întâmplări nepotrivite. Lovește copiii, i-a bătut, pe noi toți ne desconsideră, ne reclamă peste tot”, a explicat directorul școlii.

Ultimul incident s-a petrecut luna trecută, chiar înainte ca dascălul să fie suspendat. Profesoara ar fi lovit un elev de clasa a cincea. Incidentul s-a lăsat cu vizita Poliției în școală, iar pe numele profesoarei a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă. „A venit Poliția atunci. Nu am avut ce să facem decât să luăm măsura suspendării până când va veni cu un certificat medical bun”, a mai spus Ionel Oană, la Radio Târgu Jiu.

Și nu a fost singura întâmplare violentă din școală. În urmă cu câteva luni, ea s-a mai ales cu un dosar penal pentru aceeași faptă după ce ar fi lovit un elev cu telefonul mobil. (A.A.)

Vizualizări: 1,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: