Opt întrebări pentru Laurenţiu Ciurel

Senatorul PP-DD de Gorj, Tudor Barbu, a înaintat o listă cu opt solicitări către directorul general al Complexul Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Senatorul a cerut să i se pună la dispoziţie documentele din care rezultă profitul CE Oltenia, atât pe anul trecut, cât şi pe primele două luni din 2013, pentru a se asigura că acesta este unul real. Mai mult, Barbu vrea să vadă contractul de management semnat de actuala conducere. Ciurel a declarat presei zilele trecute că respectivul contract este confidenţial şi nu poate să spună public care sunt indicatorii de performanţă pe care şi i-a asumat.

Celelalte întrebări ale senatorului sunt legate de vânzarea de energie, de impactul noului grup pe care îl vor construi chinezii la Rovinari, precum şi de impactul energiei verzi asupra viitorului termocentralelor pe cărbune.

Mai exact, senatorul se întreabă de ce CEO operează pe sistemul Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU) şi nu are contracte bilaterale pe termen lung, dacă există un studiu de impact referitor la investiţia chinezilor de la Rovinari, precum şi efectele economice şi sociale. Senatorul PP-DD mai doreşte să ştie dacă CEO are o analiză privind evoluţia situaţiei economice a companiei în perioada 2013-2014 precum şi a numărului de locuri de muncă în sistem. (M.B.)

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: