Opt mii de tone de cărbune în depozitul de la Roşia

Primele tone de cărbune au fost deja depozitate la Roşia. Oficialii Complexului Energetic Oltenia anunţă că au luat şi măsurile promise pentru a proteja oamenii care locuiesc în apropierea depozitului. Până acum au fost deja aduse circa opt mii de tone de cărbune în stocul de iarnă pentru Termocentrala Rovinari.

Compania a dispus măsuri pentru ca toţi cei care locuiesc în blocurile din imediata apropiere a depozitului din Rovinari să fie protejaţi de zgomot şi praf. „Am luat măsurile promise, pentru că nu sunt vorbe aruncate. Noi suntem interesaţi de sănătatea populaţiei. Pentru asta am realizat umectarea în zona punctelor de vărsare, am realizat stropirea în zonele de vărsare cu maşina de pompieri. Am scos de pe traseul de încărcare concasorul care făcea cel mai mult zgomot şi praf. Am numit o persoană care va fi responsabilă cu urmărirea activităţii acestui depozit. Această persoană va măsura praful şi zgomotul în zonă şi are sarcină ca zilnic să prezinte raportul de funcţionare”, a explicat Sorin Boza, managerul companiei energetice.

Primele tone de cărbune au ajuns deja în depozit. Boza a ţinut să sublinieze că aceste stocuri vor fi de folos doar termocentralei din Rovinari. „Avem deja o cantitate de aproximativ 7-8000 de tone acolo. Nu sunt probleme deosebite şi sigur nu vor fi în această perioadă de iarnă. Este un lucru bun pentru noi, un lucru care ne ajută să ne facem stocurile pentru Complexul Energetic Rovinari. Am auzit diferite variante că ducem cărbunele pentru Işalniţa sau Craiova. Nu! Deci depozitul va depozita cărbune pentru Termocentrala Rovinari, pentru a asigura în vârful de iarnă funcţionarea cu cele trei grupuri”, a mai explicat Boza.

În ceea ce priveşte depozitul pe care compania trebuie să-l construiască, acesta ar putea fi gata în primăvara anului viitor. „Am un raport de 15 pagini. Toată istoria acestui depozit. Suntem în graficul propus. Raportul a fost înaintat şi ministrului Energiei, Anton Anton. Vom face lunar update şi verificări ale încadrării în grafice. Avem o singură problemă aici. În ultima lucrare scoasă în SEAP, nu s-a putut valida. Nu s-a putut acorda şi suntem în reluare de procedură de achiziţii. Acest lucru nu influenţează graficul făcut de noi. Undeva în jur de 15 aprilie va fi finalizat, iar până la sfârşitul lunii aprilie va fi pus în funcţiune”, a fost promisiunea lui Sorin Boza.

Vizualizări: 2,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: