Oraș trist cu aproape primar fericit

Marcel Romanescu este la această oră primarul Târgu Jiului pentru încă patru ani, mandat obținut cu chiu cu vai. El este fericit, dar orașul este trist pentru că mare parte din cei care au mers la urne știu că a fost pierdută o șansă importantă. 


Marcel Romanescu a primit cel mai clar mesaj de la târgujieni, obținând la acest scrutin mai puține voturi decât în 2020, deși la urne au fost mult mai mulți oameni. A câștigat mandatul din 2020 cu 12.170 de voturi, iar acum are 11.775. 

La ora scrierii acestui text, diferența între Marcel Romanescu și Iulian Popescu este de 1.005 de voturi. Liberalii nu au făcut un anunț oficial, însă pe surse politice s-a transmis că sunt  probleme în anumite secții și că vor cere renumărarea voturilor.

Oricum ar fi, Romanescu nu a câștigat nici de data aceasta astfel încât să poată fi reprezentativ pentru Târgu Jiu. 


Prezența la vot a fost cea mai bună din ultimii ani, pe o emoție dată de dorința de schimbare, de înțelegere mai bună a importanței votului. De șansa pe care o are orașul. Dar rezultatul votului înseamnă încă patru ani pierduți în Târgu Jiu. Și asta s-a văzut din primele ore ale noului mandat. Romanescu a reconfirmat cât de repede a putut el că ocupă scaunul, dar nu înțelege fișa postului. 


Romanescu ne-a convins în primii 7 ani că nu poate fi un primar de care are nevoie un oraș, dat fiind că mentalitatea sa este de primar de la țară, care promite rezolvarea unor probleme de genul asfaltări, apă canal. Nu are strategie, capacitate, nu înțelege și nu are competența pentru a fi un primar bun. Ca cei pe care-i dă exemplu, cum era Bolojan. 


În primele ore după anunțul rezultatului, Romanescu a demonstrat că vede până foarte aproape și că se va concentra pe răzbunare. Mai exact, el a postat două fotografii cu doi dintre susținătorii contracandidatului său Iulian Popescu, însoțite de un mesaj de genul: nu fiți triști, viața merge înainte.

Noi, în redacție, ne așteptam ca Romanescu și PSD să dea un mesaj din care să le transmită oamenilor că au înțeles acest vot, care nu a fost deloc pentru ei, și că își vor schimba politica și abordarea. Speram că Romanescu va anunța care sunt deciziile/proiectele prioritare pentru oraș. Ne-am fi așteptat să anunțe demersuri rapide pentru reabilitarea Casei de Cultură, o clădire în paragină la kilometrul 0 al orașului, să spună unde va fi amplasată stația de sortare a deșeurilor, care este strategia pentru Calea Erorilor, în noul context în care poate fi în patrimoniul UNESCO, ori când o să avem Plan Urbanistic General. 

Dar nu, el a avut un mesaj tipic unui copil de 5 ani: sâc, sâc, ce v-am făcut!


Așadar, oare ce urmează să facă fericitul Romanescu pentru orașul trist din cauza pentru pierderii unor oportunități? 

Vizualizări: 9,697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: