Nu vă leneviți!

Nu vă leneviți este un îndemn al lui Tudor Vladimirescu, pandurul care a provocat revoluția modernă în România, de la Târgu Jiu. Este imposibil ca personalitatea și zvâcul unor oameni din trecutul istoric al acestui județ să nu fie, cumva, impregnat adânc în celulele noastre.

Nu se poate să nu fie în noi, gorjenii, puțin din Tudor, puțin din Ecaterina Teodoroiu, puțin Brâncuși. 

Și dacă suntem puțin din ei, și eu cred că suntem, atunci nu ne lenevim, ne punem în starea de a face lucruri și deschidem drumuri pentru noi toți.

Nu vă leneviți. Mergeți la vot!

Votați, spuneți-vă opinia, contați, sunteți importanți. 

Toți ochii sunt pe noi. Dacă nu votăm câștigă ei. Așa se traduce lipsa de acțiune sau inacțiune.

De exemplu Târgu Jiu. 75.734 de persoane sunt înscrise pe listele de vot.

În 2020, la ultimele alegeri locale, au votat circa 27 de mii de voturi, dar la urne erau așteptate 77 de mii de persoane. Scaunul de primar a ajuns la un candidat care a strâns doar 12.170 de voturi. Cu votul a 12.170 de persoane din cele 27 de mii care au votat, primarul nu poate fi reprezentativ.

Cum trebuie să fie primarul din Târgu Jiu?


Primarul potrivit este cel care evaluează corect toate problemele din Târgu Jiu și nu răspunde la niciuna cu: nu este vina mea, nu e treaba mea. Primarului din Târgu Jiu îi pasă, preia toate problemele oamenilor și dacă nu este de competența primăriei, le direcționează spre instituția care trebuie, urmărind evoluția lor.


Primarul din Târgu Jiu, potrivit, își dorește să construiască trainic, pentru generațiile viitoare, nu doar pentru puțin timp. 

Pentru primarul de care avem nevoie, asfaltarea unei străzi nu este o sursă continuă de cheltuială.

Primarul din Târgu Jiu respectă cetățenii, le oferă cadrul economic și social să se dezvolte acasă, nu îi alungă prin lipsă de oportunități.

Primarul din Târgu Jiu este curajos și ia decizii puternice, cu impact serios în comunitate. 

Le comunică pe fiecare și dezbate cu populația. 

Primarul din Târgu Jiu nu are comportamentul unuia de la țară, care se preocupă 3-5 mandate de apă și canal.

Primarul de care Târgu Jiu are nevoie este lider, este capabil să aducă împreună toate părțile și să gestioneze conflictele în mod constructiv, nu de unul care dezbină.

Cu primarul potrivit, cetățenii nu ajung să-și caute dreptatea în instanță deoarece primăria le ignoră drepturile. 


Primarul potrivit din Târgu Jiu nu lasă de izbeliște resurse esențiale pentru oraș. Primarul de care avem nevoie se asigură că în orașul pe care-l conduce sunt locuri de muncă bine plătite, sistemul sanitar este sigur și accesibil pentru cetățeni, iar școlile sunt locul în care copiii noștri sunt în siguranță și educați corect.

Primarul din Târgu Jiu pe care oamenii ar trebui să-l voteze iubește orașul și oamenii lui. 

Vizualizări: 3,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: