Oraşul lui Brâncuşi, fără ghizi turistici

În oraşul unde se află cele mai importante opere ale sculptorului Constantin Brâncuşi nu există niciun ghid turistic. Conducerea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” consideră inutilă angajarea unui ghid, motivând că acesta ar trebui să fie plătit şi pentru perioada în care nu ar avea activitate. Până una-alta, turiştii trebuie să ceară informaţii pe unde pot.

Primăria din Târgu Jiu nu are angajat niciun ghid care să dea informaţii turiştilor în legătură cu obiectivele ce pot fi vizitate la nivelul municipiului.

Asta spun reprezentanţii Centrului Municipal „Constantin Brâncuşi” care sunt de părere că ar fi prea costisitor să angajeze acest tip de personal. „Nu avem niciun ghid autorizat de Ministerul Turismului, nu există ghizi înregistraţi sau angajaţi de Centru. Ghizii sunt o activitate particulară. Ca să avem un ghid angajat ar trebui să îl plătim şi pentru perioadele când nu are activitate. Ghidul de obicei este solicitat de grupuri organizate. Persoanele care vin separat sau sunt în tranzit au posibilitatea să obţină informaţii de la punctul de informare al Centrului Brâncuşi”, a declarat Adina Andriţoiu, directorul Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Cum municipalitatea nu doreşte să angajeze ghizi turistici, conducerea Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” intenţionează să formeze profesori de limbi străine în această meserie. În acest sens au cerut sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj pentru a întocmi o listă cu dascălii care vor să fie şi ghizi turistici. „A fost o discuţie de principiu, inspectorii vor discuta cu profesorii şi se va face înscrierea celor care doresc să fie ghizi. În protocol nu este prevăzută şi instruirea”, a precizat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Singurul loc în care turiştii pot afla mai multe detalii cu privire la obiectivele turistice din Târgu Jiu este punctul de informare din Parcul Central. Acesta este deschis de marţi până duminică, între orele 8 şi 16, în perioada de iarnă şi de la 9 la 17, în perioada estivală.

Vizualizări: 631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: