Orban, amendat pentru că a fumat în guvern

Premierul Ludovic Orban a fost amendat de două ori după apariția fotografiilor în care nu purta mască și fuma într-un spațiu închis dintr-o instituție publică. Orban a achitat, sâmbătă, două amenzi în valoare totală de 3.000 de lei prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Guvernului.

Reamintim că în spațiul public a apărut o fotografie făcută pe 25 mai, de ziua lui Orban, în care apar mai mulți miniștri la aceeași masă, fără măști, fumând și consumând băuturi alcoolice. Fotografia a fost făcută într-un birou din sediul guvernului.

În fotografie apar premierul Orban, miniștrii Transpoturilor, Economiei, cel de Externe, dar și Raluca Turcan. Potrivit unor surse, mai erau acolo șeful Cancelariei - Ionel Dancă, ministrul Agriculturii, parlamentarul Ben Oni Ardelean.

Scena din fotografie a provocat revoltă, câtă vreme guvernul a impus numeroase restricții românilor în perioada de pandemie, dar și obligativitatea purtării măștii în instituțiile publice.

actualizare: Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă seara, că cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi, după ce au apărut într-o fotografie fumând sau fără măşti de protecţie în biroul premierului Ludovic Orban. Acesta a declarat că incidentul a avut loc de ziua lui, pe 25 mai.

Astfel, doi membri ai Executivului au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis. În poză se vede cum Ludovic Orban fumează şi nu poartă mască, la fel şi ministrul de externe, Bogdan Aurescu. Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară. Fără mască în poză sunt Virigil Popescu şi Lucian Bode. A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător. Cel mai probabil cea de cincea persoană sanctionată este vicepremierul Raluca Turcan, care se vede şi în poză, purta mască însă era trasă pe bărbie.

Potrivit unor surse, cei cinci au sunat la Poliție și au anunțat că au încălcat legea, cerând să fie amendați. Întrebarea este de ce nu au făcut-o și ceilalți trei despre care Orban a spus că au fost prezenți, dar nu au apărut în fotografie. 

Vizualizări: 1,737

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: