Organigramă nouă la CEO. Urmează concursuri interne!

La nivelul CE Oltenia, începând cu luna iunie, va fi pusă pe tapet o nouă organigramă în companie care vizează inclusiv reducerea numărului de posturi de conducere, a anunţat managerul CE Oltenia, cu ocazia vizitei ministrului Energiei la Târgu Jiu. Tot personalul cu funcţii de conducere din CE Oltenia va participa la un concurs pentru posturile de şefi care vor fi păstrate la nivelul societății. Cei din conducerea CE Oltenia au dat asigurări că vor exista și posturi de conducere care vor fi desfiinţate.

Conducerea CE Oltenia a explicat că, la începutul lunii martie, societatea a prezentat o organigramă nouă mult mai transparentă care are ca obiectiv reducerea funcțiilor de conducere, pentru o mai simplă circulație a informației, pentru că în fiecare an au apărut noi structuri și funcții de șefi. Managerul Laurențiu Ciobotărică a spus că un simplu dosar de achiziție sau de modificare a unui contract încheiat cu partenerii are o durată de circuit în companie între 2 și 5 luni. A dat și un caz concret, când compania a pierdut un contract pentru care documentele necesare au fost inițiate în ianuarie și al căror termene de valabilitate au expirat din cauza greutății cu care se obțin avizele și aprobările necesare. "Am reușit să reducem în noua structură pe care am prezentat-o peste 100 de posturi. Această organigramă va intra în vigoare începând cu luna iunie. Acesta este termenul, ea există. Luăm o structură existentă și o transpunem într-o structură mult mai flexibilă și mai ușor de gestionat. Lucrul acesta nu se poate face de pe o zi pe alta", a declarat Laurențiu Ciobotărică, managerul CE Oltenia.
Cei din administrația CE Oltenia a anunțat că va urma o procedură de recrutare internă. Vor fi și posturi desființate, au spus cei din conducerea companiei. "Dorim ca toate funcțiile de conducere din companie, cele care nu sunt atributul Consiliului de Supraveghere ca și procedură de selecție, toate posturile vor fi ocupate pe noua structură, în termenul stabilit, până în iunie, printr-un concurs intern. Și aici discutăm de absolut toate posturile din companie. Responsabil pentru acest proces este Directoratul companiei. Eu mi-am asumat împreună cu colegii din Directorat acea organigramă care își va produce efectele începând cu luna iunie", a mai spus managerul CE Oltenia.
Managerul CE Oltenia face aici referire inclusiv la desemnarea șefilor de cariere miniere, concurs care trebuia să fie gata încă de la finalul lunii martie, conform spuselor celor din administrație la acea vreme.

Cum explică Ciobotărică numirea unor noi de directori
Managerul CE Oltenia a spus că directorii numiți în ultima perioadă au fost angajați pe perioadă determinată și cu perioadă de încercare. "Directoratul poate face angajări. Acele angajări s-au făcut în mod transparent. Au existat interviuri, Directoratul a aprobat acele angajări. Pentru funcția de director, Directoratul propune în Consiliul de Supraveghere, respectiv Comitetului de nominalizare și remunerare acele liste și ele vor fi aprobate după perioada de probă. Toți directorii de care ați auzit că au fost numiți sau cei care urmează să fie numiți, trec prin același proces. Nu vine nimeni definitiv. Toți directorii din companie au contract pe perioadă determinată cu perioadă de probă. După perioada de probă ei vor fi numiți sau nu, același lucru se poate întâmpla și cu colegii pe care îi avem în momentul de față în companie", a explicat Laurențiu Ciobotărică.

Vizualizări: 6,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: