Pace aparentă la PDL Gorj

Democrat-liberalii au renunţat să mai ia în discuţie vineri, la şedinţa Comitetului pentru Organizarea şi Desfăşurarea Alegerilor (CODA), două dintre problemele controversate ale ultimelor zile. Asta în ciuda faptului că parlamentarii Cosmin Popescu şi Severus Militaru intenţionau să îi ceară explicaţii senatorului Ruşeţ, după cum au anunţat public. Surse din partid au declarat că la şedinţa de vineri s-a vorbit mai mult despre întâlnirea care urma să aibă loc pe tema bugetului pe 2011, unde parlamentarii trebuie să-şi susţină primarii pentru realizarea proiectelor. 

Una dintre problemele care urmau să fie abordate se referea la intenţia unor directori din minerit de a schimba directori fără avizul CODA. Astfel, Tiberiu Trotea, director general al CE Rovinari, a încercat schimbarea lui Gore Popescu de la şefia EMC Rovinari, iar Daniel Burlan, directorul general de la SNLO, a dorit schimbarea lui Marcel Iacobescu de la Medservmin. Atât Trotea, cât şi Burlan, sunt membri CODA, iar deputaţii Popescu şi Militaru intenţionau să le ceară unele explicaţii.

O a doua problemă pentru care Cosmin Popescu anunţase o discuţie în CODA era aceea a participării prefectului Liviu Andrei la o şedinţă politică, la care chiar prefectul i-a convocat pe primarii democrat-liberali. Andrei este înalt funcţionar public şi riscă să îşi piardă funcţia dacă informaţia se va dovedi adevărată.

Nici problema directorilor, nici cea a prefectului nu a mai fost pusă în discuţie la şedinţa CODA de vineri. Aceleaşi surse spun că cele două probleme nu au fost expuse decizându-se ca lucrurile să rămână aşa o vreme. Se pare că cele două tabere din PDL preferă negocierile în culise. Deşi tabăra Ruşeţ pare mai slabă, încearcă să puncteze făcând schimbări de directori, chiar dacă nu întotdeauna reuşeşte.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: