Pacienţii spitalului din Târgu-Jiu aruncă gunoiul pe geam

Copacii şi curtea spitalului Judeţean Târgu-Jiu reprezintă locul de depozitare a gunoiului. Cei care şi-au stabilit acolo coşul de gunoi sunt chiar bolnavi internaţi în secţiile spitalului, care preferă să arunce diferite obiecte pe geamul saloanelor.

În secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu vin să se trateze oameni cu probleme de sănătate dar care provin din medii diferite. Printre ei sunt şi pacienţi cărora le lipsesc cei şapte ani de acasă şi fac anumite gesturi care lasă de dorit. În loc să folosească coşul de gunoi pentru a-şi arunca obiectele de care nu mai au nevoie, ei consideră că este mai bine să deschidă geamurile de la saloane şi să le arunce afară. Din această cauză, gorjenii care vin la spital cu diferite probleme şi îşi aruncă ochii pe geam nu văd altceva decât textile agăţate de copaci. „Lasă de dorit dar din asta ne dăm seama care este nivelul de educaţie al gorjenilor care sunt cu mult în urma altor locuitori din oraşele mari şi să nu mai vorbim de cei din străinătate. În alte spitale, curtea este amenajată frumos şi este curată unde aparţinătorii stau de plăcere când vin în vizită la bolnavi, da aici unde să stai că te trezeşti cu ceva în cap aruncat de pe geamurile de la saloane. Este sub orice critică. Aici ajungem din lipsă de educaţie şi pentru că sunt înapoiaţi şi să nu mai vorbesc de cei şapte ani de acasă care nu există. Nu am cuvinte, este jalnic şi este de speriat nivelul la care sunt unii dintre noi”.

Conducerea spitalului se află în imposibilitatea de a lua măsuri în această situaţie, când numai civilizarea oamenilor ar da rezultate. „Noi nu avem ce să facem pentru că nu putem urmări comportamentul bolnavilor. Pe noi ne interesează să-i facem bine şi să ne facem treaba din punct de vedere medical dar la educaţia şi comportamentul bolnavilor nu putem umbla şi nu-i putem supraveghea pe fiecare în parte tot timpul. Dacă nu este educaţie şi lipsesc cei şapte ani de acasă noi nu putem face nimic. Poate presa poate reuşi ceva arătând aceste imagini şi făcându-i pe unii să conştientizeze că trăiesc într-o comunitate şi trebuie să se comporte ca atare, ca nişte oameni educaţi”, susţine Constantin Pălivan, directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: