Pădurarul de la Bulbuceni îl acuză pe şeful Biriboiu de abuz în serviciu

Mihail Lungoci, pădurarul de la Bulbuceni acuzat că s-a îmbogăţit după ce ar fi furat lemnele oamenilor, a declarat ieri că toate acuzaţiile sunt false şi că şeful Ocolului Silvic Turceni, Aurică Biriboiu, a complotat împotriva lui. Pădurarul Lungoci susţine că i-au fost imputate cioate care nu aveau cum să existe din punct de vedere tehnic în pădurea de care avea grijă şi că a fost singurul pădurar care a rezistat timp de 12 ani pe un canton atât de întins. Mai mult, Lungoci a spus despre şeful Aurică Biriboiu că are un comportament abuziv şi că la fiecare şedinţă îi jigneşte pe pădurarii din subordine.

Pădurarul Mihail Lungoci a vorbit ieri despre conflictul apărut între el şi conducerea Ocolului Silvic Turceni. Pădurarul susţine că a ieşit lipsă pentru că nu a putut face faţă la hoţi, fiind printre puţinii pădurari din Gorj care avea în grijă un canton atât de întins. Lungoci a mai precizat că nu este adevărat că el este numai de cinci ani la Bulbuceni şi că are o vechime de 12 ani la acest canton. ”E greu de păzit pentru că are două culmi. Cantonul de câmpie nu trebuie să aibă suprafaţă mai mare de 350 de hectare şi eu am avut aproape dublu, nu este de 750 de hectare cum zice dumnealui, sunt 700 de hectare, aproape cât două cantoane. Mai sunt şi alte cantoane aşa mari, dar sunt mai greu accesibile. La mine era foarte uşor accesibil, eu dacă eram pe o culme şi mă fura pe culmea cealaltă, până ajungeam acolo pleca hoţul de două ori. Aşa se justifică lipsa de masă lemnoasă care mi s-a imputat”, a spus Mircea Lungoci, pădurar la Bulbuceni.

Averea este a părinţilor

Bărbatul a vorbit şi despre averea despre care cetăţenii din Bulbuceni au spus că este nejustificată. Lungoci spune că tot ce are este al socrilor şi părinţilor. ”Eu sunt căsătorit la Bumbeşti Jiu, dar de loc sunt din Alimpeşti. Casa în care locuiesc este a soacrei mele. Părinţii mei au casă mare la Alimpeşti pentru că mama era asistentă şi tata contabil şef. Nu au fost neica nimeni. Totul a fost cu dedicaţie, mie mi s-au imputat două mii de cioate, dar expertul sunt convins că nu va găsi nici o mie de cioate. Cioatele care mi s-au imputat mie au fost cioate anulate în pădurile private care nu au contract de pază cu ocolul Turceni, au fost cioate peste doi ani vechime aproape de stadiul de putrefacţie”, a spus Mircea Lungoci.

Abuzuri

La rândul lui, pădurarul a spus despre şeful Ocolului Silvic Turceni, Aurică Biriboiu, că le vorbeşte urât pădurarilor şi că are un comportament de stăpân pe propria-i plantaţie. ”Vreau să vă spun că acest om a făcut exces de zel când s-a predat cantonul. Eu mi-am dat demisia nu din sistem, mi-am dat demisia de la canton cu gândul că mi se va da, şi am cerut acest lucru, un alt canton, mai uşor pentru că nu pot face faţă la hoţi. Am primit adresă de la Direcţia Silvică că nu se poate decât prin concurs, altă aberaţie, putea să fie prin transfer. În aceste condiţii mi-am retras demisia şi nu voi pleca din unitate, iar dacă mi se va desface contractul de muncă îi voi acţiona în judecată. Domnul Biriboiu face numai abuzuri, dumnealui taie şi spânzură. În şedinţe nu ne clasifică decât boule, prostule, ca şi cum am lucra pe plantaţia dumnealui. Noi nu avem dreptul la cuvânt chiar dacă avem dreptate”, a spus Mircea Lungoci.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: