Pădurile localnicilor din Dragoteşti, tăiate ilegal

S-au trezit cu pădurile defrişate. Este vorba despre mai mulţi oameni din Dragoteşti, care îl acuză pe localnicul Constantin Păducel că le-a tăiat suprafeţe importante de pădure fără voia lor. Deşi deţin titluri de proprietate, localnicii în cauză nu sunt luaţi în seamă de autorităţi, care şi-au luat mâna de pe ei după ce i-au pus în proprietate. Angajaţii Ocolului Silvic Motru sunt acuzaţi de complicitate cu cel care le taie ilegal pădurile.

Bătrânul Stelian Ursu din Slivilești bate zilnic drumul spre Primăria Dragotești, în speranța că va găsi înțelegere la autoritățile locale în problemele cu care se confruntă de o bună bucată de timp. Acesta cere să fie despăgubit pentru cei opt arbori care i-au fost tăiați ilegal din pădurea pe care o deține la Dragotești. Omul îl acuză pe  Constantin Păducel că l-a lăsat fără o parte din pădure, cauzându-i în acest mod un prejudiciu de aproximativ 120 de milioane lei vechi. Totul nu ar fi fost posibil însă fără complicitatea angajaților Ocolului Silvic Motru, consideră Stelian Ursu. ”A marcat cu brigadierul, i-a dus în eroare sau cu bună știință și au tăiat vreo zece lemne de-ale mari, iar când am mers noi mai era unul acolo. Restul le luaseră, le-au vândut”, spune Stelian Ursu. În aceeași situație disperată se află și Pătru Burlan din Dragotești. Acesta spune că a fost pus în posesie de cei din Primăria Dragotești fără a merge în teren, iar când a mers la fața locului cu titlul de proprietate pădurea era aproape defrișată. Omul îl acuză de tăieri ilegale tot pe Constantin Păducel. ”Mi-a tăiat pădurea și nici în ziua de astăzi nu pot să rezolv treaba. Avem titlu de proprietate, dar cei de la primărie nu au mers să ne dea la fața locului, ne-au dat doar pe hârtie. Când ne-am dus acolo el tăiase. Am venit cu cerere la primărie să meargă la fața locului să-l stopeze, dar nu au mers”, spune Pătru Burlan.

Păducel spune că defrişările sunt legale

Constantin Păducel nu vede nici o problemă în toată acesta poveste. Acesta recunoaşte că a făcut defrişările nu doar pe terenul celor două persoane care s-au plâns, ci şi pe suprafaţa de pădure deţinută de alţi localnici, dar spune că s-a judecat cu toţi aceştia şi că o parte din procese le-a câştigat deja.  ”În 2007, după zece ani de zile de judecare mi se dă titlul de proprietate în trei puncte, conform cererii depuse de tatăl meu care era în viață în 1991. Toate defrişările sunt legale și asta o dovedesc cu acte”, afirmă Constantin Păducel.

Reprezentanţii Primăriei Dragotești cunosc toată situația, însă după ce i-au împroprietărit pe oameni și-au luat mâna de pe ei, trimițându-i în instanță pentru aceste probleme. ”Noi după ce am pus în posesie nu mai avem treabă”, spune inginerul agricol Constantin Vlad de la Primăria Dragotești.

DEZINTERES

Pădurarul care a marcat arborii din pădurea păgubiţilor, spune că a fost dus în eroare de către Constantin Păducel. Situaţia este cunoscută şi de primarul din Dragoteşti, Vili Pasăre, dar acesta spune că în acest caz doar oamenii legii pot face lumină mai ales că şi Primăria Dragoteşti este în proces cu Constantin Păducel. Chiar dacă bate degeaba drumul spre instituţiile statului, Stelian Ursu spune că nu o să se lase până când nu i se va face dreptate.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: