Paicu vrea să dea Ministerul Agriculturii în judecată

Primarul comunei Băleşti, Aristică Paicu, este supărat foc pe Ministerul Agriculturii şi ameninţă cu judecata. Acesta nu vrea să se împace cu ideea că nu a obţinut finanţare de la Uniunea Europeană pentru un proiect care a obţinut maximul de puncte şi pentru care a cheltuit sute de milioane de lei vechi. Aşa că a depus deja contestaţie la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit şi promite că dacă aceasta va fi respinsă va ataca decizia în instanţă.

Primarul Aristică Paicu este foarte dezamăgit de modul în care se finanţează proiectele depuse la structurile Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Chiar dacă a obţinut punctajul maxim, de 50 de puncte, pentru un proiect depus pe măsura 125, „Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice”, acesta nu va obţine finanţarea de un milion de euro promisă. Nu a pierdut numai banii de la UE, dar şi 500 de milioane lei vechi din buget pentru realizarea lui. Acest lucru i se pare de neconceput şi este hotărât să meargă în instanţă cu Ministerul Agriculturii. „Proiectul respectiv a fost declarat eligibil, dar nefinanţat. Deşi a fost declarat câştigător la punctaj, mi s-a spus că nu poate fi finanţat. Au câştigat alţii care au depus proiecte mai târziu, dar noi nu. Pentru acest proiect am dat 500 de milioane de lei vechi şi nu pot să îl mai depun în altă sesiune. Trebuie să fac altul nou. Aveau bani, dar nu ne-au finanţat. Am depus deja contestaţie, aştept să mi se dea un răspuns şi dau Ministerul Agriculturii în judecată”, spune hotărât Aristică Paicu.

Depunctat la gradul de sărăcie

Însă acesta nu este singurul proiect pentru care Primăria Băleşti nu a obţinut nici un sfanţ. „Am mai fost depunctaţi cu zece puncte şi la proiectul depus pe Măsura 322- Renovarea şi dezvoltarea satelor. În acest caz nu am beneficiat de puncte la gradul de sărăcie”, mai menţionează primarul din Băleşti. Pentru că fondurile europene nu i-au zâmbit, primarului Aristică Paicu i-a mai rămas să se descurce cu ce are prin ogradă. „Faci ce poţi cu ce ai acolo unde eşti”, este concluzia la care a ajuns în cele din urmă Aristică Paicu.

Vizualizări: 426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: