Romanescu: Este un dosar în cercetare. Se constată că a fost sabotaj

Conductele Aparegio nu se spărgeau deloc întâmplător anul trecut, susține primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu. “Vă aduceți aminte ce se întâmpla acum un an și jumătate cu străzile din Târgu Jiu, cum erau aruncate în aer. Astăzi este un dosar în cercetare. Se constată exact ce se spunea la vremea respectivă, că a fost un sabotaj împotriva primarului și a cetățenilor municipiului Târgu Jiu. În lunile ianuarie - februarie au fost 28 de spărturi. Au introdus în bazinele din Dealul Târgului apă sub presiune foarte puternică și au aruncat orașul în aer. Oamenii ăștia sunt inconștienți”, a spus primarul la o dezbatere publică legată chiar de funcționarea Aparegio.

“Acolo este vorba de câteva sute de milioane, poate miliarde (n.r. - lei vechi) pe care le-au plătit apoi pentru reparațiile făcute în zonele respective”, a adăugat primarul.

Din păcate, Aparegio nu și-a trimis reprezentanți la această dezbatere publică la care au fost prezenți zeci de locuitori din Târgu Jiu nemulțumiți de faptul că zilnic se oprește apa. Șefii Aparegio ar fi avut astfel ocazia să răspundă la zeci de acuzații grave care circulă în spațiul public.

Romanescu și-ar dori să scoată municipiul din asocierea de la Aparegio, dar spune că s-ar pierde bani europeni. “Dacă ar fi după mine, mâine aș propune în Consiliul Local retragerea din această asociere și îl felicit pe primarul de la Turceni că a luat poziție. Avem o mare problemă, suntem într-o asociere și avem aceste programe cu finanțare europeană, este un proiect în derulare”, a mai spus Marcel Romanescu. (A.A.)

Vizualizări: 2,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: