Pană de curent prin „9 Mai”, beznă pe bulevarde

O pană de curent a afectat ieri după-amiază mai multe blocuri din zona de sud a municipiului. O defecţiune produsă la un transformator electric din cartierul Teilor a lăsat în beznă sute de apartamente. Pana de curent a fost însă remediată în mai puţin de o oră. Purtătorul de cuvânt al CEZ Oltenia, Dan Popescu, spune că muncitorii distribuitorului de energie au reuşit să intervină în 10 minute de la semnalarea avariei şi să rezolva problema în mai puţin de o oră. Conform acestuia, aparatura electrocasnică nu a fost afectată de incidentul respectiv.

„Postul de transformare a fost suprasolicitat şi atunci a decuplat siguranţa. O primă echipă de intervenţie a ajuns acolo în 10 minute şi a reluat alimentarea cu energie pentru majoritatea beneficiarilor, doar câteva blocuri rămânând nealimentate pentru circa 45 de minute cât a fost nevoie pentru remedierea întregii avarii. Şansele ca aparatura electrocasnică să fi fost afectată sunt de sub 1% pentru că tocmai acesta este rolul siguranţelor, să preia suprasarcina din reţea şi să protejeze consumatorii de incidente nedorite”, a explicat Dan Popescu.

La scurt timp după remedierea defecţiunii respective, o altă pană de curent a afectat sistemul de iluminat public din oraş. Principalele bulevarde, dar şi străzile secundare au rămas în beznă pentru câteva zeci de minute, pana respectivă necesitând şi ea intervenţia angajaţilor de la CEZ Oltenia.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: