Pandemia a sistat modernizările din spital. Când vor fi reluate!

Epidemia de coronavirus a blocat lucrările de modernizare în secțiile Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Ca să nu fie puși în pericol nici muncitorii, nici cadrele medicale sau pacienții, șantierele au fost sistate în perioada pandemiei așa că lucrările au fost și ele amânate. Președintele Consiliului Județean Gorj dă asigurări însă că, în cel mult două luni, vor fi modernizate trei secții ale spitalului.

Pentru început, lucrările vor fi reluate în Secțiile Cardiologie și Obstetrică-Ginecologie. “Pandemia ne-a obligat să sistăm pentru o perioadă activitatea în spital pentru a nu încurca circuitele, să nu punem în pericol lucrătorii și cadrele medicale. În decurs de 45 de zile, vom finaliza reabilitarea, modernizarea Secțiilor Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie”, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

În șantier va intra și Unitatea de Primiri Urgențe. Într-o lună, se va semna contractul cu firma constructoare. Secția din strada Tudor Vladimirescu va fi reabilitată și dotată cu bani europeni. „Am hotărât că trebuie să modernizăm cu bani europeni UPU și dotarea ei la standarde europene. Avem procedura de achiziție în curs. În trei săptămâni, se va stabili câștigătorul pentru reabilitarea, modernizarea Unității de Primiri Urgențe, din locația din Tudor Vladimirescu. Avem în procedura de achiziție și dotarea acestei secții. M-am consultat cu șefii de secții, am avut discuții. Am hotărât că trebuie să schimbăm întregul instrumentar medical și l-am schimbat. Am adus tot ce au cerut șefii de secție”, a mai explicat Cosmin Popescu, la Gorj TV.

Bugetul pentru reabilitarea și dotarea UPU este de aproape un milion de euro.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: