Pandurii a câştigat cel mai important meci al returului

Ca la orice final de sezon de la intrarea clubului gorjean în insolvenţă, Pandurii trăiește periculos fiecare meci de pe ultima sută de metri a sezonului. Dacă pe parcursul acestui an nu au avut mari probleme cu zona retrogradării, gorjenii intraseră în zona roşie după meciul din etapa trecută, dar victoria din meciul cu Energeticianul i-a ajutat din nou să revină pe linia de plutire.

Pandurii a reușit să câștige la Petroșani poate cel mai important meci al acestui retur tensionat, scorul în partida cu Enegeticianul fiind 2-1 pentru gorjeni. Considerat ca un joc de a fi sau a nu fi în Liga 2, pentru ambele echipe, meciul din etapa a 36-a nu garantează însă prezenţa în eşalonul secund şi sezonul viitor pentru nici una dintre combatante.

Mai sunt de disputat încă două etape, iar lupta pentru evitarea primului loc retrogradabil rămâne deschisă pentru cinci formaţii din subsolul clasamentului.

La meciul cu Pandurii, stadionul Jiul din Petroşani a găzduit cel mai mare număr de suporteri din acest an, peste 500, majoritatea veniţi de la Târgu Jiu. Sperând că gorjenii nu se vor deplasa la meci, patronii celor de la Energeticianul au redus preţul biletului la jumătate, de la 20 la 10 lei, numai pentru acest meci, făcând apel la suporteri să fie prezenţi în număr mare în tribune. Cei mai numeroşi au fost suporterii pandurilor, gorjenii fiind echipa care a avut la acest meci şi galerie.

Susţinuţi din tribune de mai mulţi suporteri ca la Târgu Jiu, dar și de galeria "Regiment Târgu Jiu", jucătorii de la Pandurii au început bine meciul şi au avut două încercări de a înscrie în primele minute. Din păcate întâmplarea din minutul 9, care cu greu poate fi numită gol, a dus la schimbarea tabelei de marcaj în favoarea gazdelor. Tabela a arătat 1-0 după un şut puternic al lui Gîrbiţă respins în faţă de Costache, mingea ajungând la Vlad Rusu, care a şutat din 6 metri, iar mingea a lovit bara şi a revenit în teren în braţeţe lui Costache. Arbitrul de tuşă a decis că mingea revenită în teren a depăşit linia porţii şi a dictat gol valabil cu toate protestele celor de la Pandurii.

Echipa din Târgu Jiu a reuşit egalarea în minutul 28 prin Gabriel Dodoi, care a şutat de asemenea în bară, dar a ajuns apoi în poartă. Acesta mai ratase o ocazie de a marca cu un minut înainte când a scăpat singur cu portarul Buga care a reuşit să respingă. Jocul a fost apoi echilibrat, cu faze de poartă de ambele părţi, dar golul victoriei a venit cu trei minute înainte de final, când tot Dodoi a reuşit să înscrie din pasa lui Blejdea.

Cu trei jucători suspendaţi, Adrian Bogoi nu a avut prea multe soluţii pentru acest meci la care i-a trimis pe teren pe Costache – Brînzan, Ciobanu, Gheorghe, Vasilescu, Vodă, Raiciu, Tudoran, Dodoi, Blejdea  şi Patrik Popescu, pe bancă având restul jucătorilor din lot, tineri între 17 şi 21 de ani.

Victoria în faţa echipei din Petroşani a scos Pandurii de pe locurile retrogradabile, dar nu i-a scăpat definitiv de griji. Cele trei puncte sunt foarte importante pentru gorjeni, dar până la final mai au de disputat două meciuri, cu ASU Politehnica Timișoara, pe teren propriu, și cu Universitatea Cluj, în deplasare.

Pandurii a acumulat după acest meci 41 de puncte şi se află pe locul 16 în timp ce Energeticianul are 39 de puncte şi se află pe primul loc retrogradabil. Echipa din Petroşani urmează să mai joace la Metaloglobus,o altă formaţie din zona retrtogradării, iar în ultima etapă, acasă, cu Chindia Târgoviște.

Rezultate şi program etapa a 36-a

         Sâmbătă, 18 Mai

FC Argeş - UTA Arad          2-1

ASU Politehnica Timişoara - CS Baloteşti     4-3

Luceafărul Oradea - SSC Farul Constanţa   5-0

Daco-Getica Bucureşti - Dacia Unirea Brăila         5-2

         Duminică, 19 Mai

CS Mioveni - Ripensia Timişoara          4-1

Aerostar Bacău - Academica Clinceni 0-3

Energeticianul - Pandurii Târgu Jiu       1-2

Chindia Târgovişte - Metaloglobus Bucureşti         2-1

         Luni, 20 Mai

Petrolul Ploieşti - ACS Poli Timişoara   18:00

         Marţi, 21 Mai

Universitatea Cluj - Sportul Snagov      20:30

Vizualizări: 1,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: