Pandurii a dat jucători în Liga 1 şi după retrogradare

Numele echipei Pandurii încă este menţionat frecvent în Liga 1 chiar dacă au trecut mai bine de patru ani de la retrogradare. Majoritatea jucătorilor care se aflau în sezonul 2016 - 2017 în lot au plecat la formaţii de prima ligă, dar, chiar şi evoluând în Liga 2, Pandurii a dat numeroşi jucători primului eşalon.

În Liga 1 aproape că nu există echipă la care să nu evolueze cel puţin un jucător care a plecat de la Pandurii. Şi nu s-a întâmplat acest lucru numai după ce Pandurii a retrogradat din Liga 1, atunci când majoritatea jucătorilor au ajuns la echipe de prima ligă, ci şi după aceea, când echipa din Târgu Jiu a evoluat timp de patru sezoane în Liga 2.

După ce Pandurii a retrogradat la finalul sezonului 2016 - 2017 din Liga 1, o serie de jucători care evoluaseră anterior la Pandurii au plecat la formaţii din primul eşalon. În următorii ani jucători precum Pedro Mingote, Răzvan Stanca, David Lazar, Laurenţiu Popescu, Paul Anton, Dan Nistor, Eric de Oliveira, Erico da Silva, Filip Mîrzljak, Liviu Antal, Ioan Hora, Lucian Sânmărtean, George Ţucudean, Ovidiu Herea, Andrei Piţian, Marian Pleaşcă, Constantin Grecu, Adelin Pârcălabu, Florin Axinte, Cristian Săpunaru, Bogdan Unguruşan, Alexandru Răuţă, Ionuţ Cioinac, Cătălin Hlistei, Paul Păcurar, Valentin Munteanu sau Paul Batin au continuat să joace, pentru mai puţin timp sau mai mult, unii fiind încă în activitate, la formaţii din Liga 1.

O mare parte din ei sunt jucători care s-au remarcat la Pandurii sau au debutat pentru prima dată în Liga 1 la Târgu Jiu.

Retrogradarea în Liga 2 nu a oprit însă exodul de talente de la Pandurii Târgu Jiu către echipe din prima ligă, mulţi jucători dintre cei plecaţi de la Pandurii după retrogradarea echipei evoluând ulterior la echipe din Liga 1 sau la formaţii din primul eşalon din alte ţări. Jucători precum Mihai Cotolan, Alexandru Costache, Bogdan Vişan, Alexandru Vodă, Denis Brânzan, Andrei Blejdea, Gabriel Dodoi, Daniel Celea, Ciprian Rus, Daniel Ciobanu, Adrian Şut, Grigore Turda, Philippe Nsiah, Cristian Raiciu, George Tudoran, Ovidiu Rasoveanu, Robert Dănescu, Florin Ilie, Alexandru Rauţă, Martin Remacle, Claudiu Moisie, Steven Goma, Ludovic Erhard sau Keinus Bunga au făcut să se vorbească la superlativ de Târgu Jiu într-o perioadă foarte dificilă pentru Pandurii.

Lipsa unei finanţări a echipei a făcut ca toţi aceşti jucători să plece de la Târgu Jiu rând pe rând iar desele schimbări de jucători au făcut ca echipa să nu aibă continuitate, fapt ce a dus inevitabil la lipsa de rezultate.

Dacă toţi aceşti jucători puteau fi ţinuţi la echipă probabil că Pandurii nu ar fi retrogradat în Liga 3 ci s-ar fi luptat să revină în Liga 1.

Galerie foto



Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: