Pandurii a făcut apel la decizia de retragere a asociaţilor

Pandurii Târgu Jiu a făcut apel la decizia de retragere a celor trei membri asociaţi, deşi fostul preşedinte Marin Condescu declara că nu crede că va fi făcut. Clubul a contestat însă decizia Judecătoriei Târgu Jiu de dezafiliere a trei dintre asociați: Primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean Gorj și Complexul Energetic Oltenia, pe motiv că aceştia s-au angajat să susţină clubul până la ieşirea din insolvenţă.

Principalul creditor de la Pandurii spune că i s-a părut o lipsă de responsabilitate să nu se meargă până la capăt acum, când asociaţii voiau să plece fără să plătească la zi cotizaţiile cu care s-au angajat că susţin Pandurii pe perioada de reorganizare pentru a ieşi din insolvenţă.

Membrii asociaţi nu au mai susţinut echipa din 2014, după cum a reieşit din decizia Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dar aceasta se referea doar la perioada 2014 – 2017, cotizaţii restante fiind şi pe perioada 2017 – 2022, după intrarea în insolvenţă, pentru că asociaţii s-au angajat să ajute clubul să se reorganizeze dar nu au mai dat nici un ban.

„Mi se părea normal, dacă tot voiau să iese din asociere, să iese în linişte şi să facă ceea ce cred dânşii că este bine. Pandurii Târgu Jiu este o echipă a oraşului, a Municipiului Târgu Jiu, a gorjenilor şi a celor din ţară care au susţinut această echipă. În momentul când îţi faci un titlu de glorie din acest lucru, când ştii prea bine ce fel de hotărâre s-a dat, atunci am dorit să arătăm că tot ce au întreprins dânşii s-ar putea să nu fie corect. Pentru că, în condiţii de normalitate, atunci când eşti în insolvenţă, când ţi-ai dat acordul şi ai spus că vei susţine acest program de reorganizare, trebuie să plăteşti la zi tot ceea ce ai ca şi obligaţie asumată de către asociaţi şi structurile care conduc şi va decide instanţa”, a spus Marin Condescu la Radio Infinit.

Acesta a adăugat că nu e normal ca doar unii să se bucure gratuit de investiţiile făcute în Complexul Sportiv Municipal: „Mi s-a părut că este o lipsă de responsabilitate să nu mergem până la capăt. Cel puțin să nu ne căim, mâine-poimâine, că nu am întreprins tot ceea ce ar fi depins de noi ca această activitate să rămână şi să existe.Şi, când se vor schimba timpurile, cum se vede că într-o zi se pot schimba toate, poate că alţii care vor veni îşi vor da seama că această investiţie, mă refer la cea făcută în Complexul Sportiv Municipal, nu a fost făcută numai în folosul unora ci în folosul tuturor!”.

Acum, Primăria Târgu Jiu, deşi e încă membru asociat, ia bani de la Pandurii pentru terenul pe care echipa oraşului îşi dispută meciurile, cu toate că, paradoxal, acesta este investiţia clubului Pandurii şi apare încă în  contabilitatea clubului ca investiţie neamortizată.

Vizualizări: 860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: