Pandurii a fost unul dintre cluburile care nu au avut probleme la licenţiere

Problema acordării licenţelor pentru cluburile din Liga I este acum în centrul unui scandal mediatic după ce UEFA a descoperit nereguli în procesul de licenţiere al cluburilor din România. Vizate sunt mai ales cluburile din Liga I care s-au calificat în cupele europene ori s-ar fi putut califica, reprezentanţii UEFA verificând mai ales aceste licenţe. Din fericire Pandurii nici nu joacă în cupele europene dar nici nu a avut probleme cu acordarea licenţei aşa că echipa din Târgu Jiu nu face obiectul acestui scandal. Ba mai mult, reprezentanţii FRF la finala Cupei României au lăudat Pandurii Târgu Jiu pentru modul cum a reuşit să ia licenţa în acest an fără nici un fel de problemă. 

Baza sportivă a clubului Pandurii Târgu Jiu şi stadionul Municipal corespund normelor impuse de Federaţia Română de Fotbal, clubul fiind printre primele care au primit licenţa în acest an fără a avea nici un fel de problemă. Afirmaţia a fost făcută cu ocazia jocului din finala Cupei României de la Târgu Jiu de către Sorin Cojocaru – ofiţer de securitate al FRF: „Stadionul din Târgu Jiu şi baza sportivă ca dotare şi logistică au contat foarte mult în alegerea noastră pentru a organiza finala cupei, pentru că nu puteam alege un oraş în care nu există fotbal de Liga I. Fotbalul e iubit peste tot în ţară dar aici stadionul se prezintă bine, drept dovadă că anul acesta, la sfârşitul lunii martie, la licenţiere, clubul Pandurii a fosu unul dintre cele care nu au avut nici un fel de probleme la licenţiere.” Faptul că stadionul a fost mai mic decât altele din ţară şi nu are o capacitate foarte mare nu a fost un impediment, oricum cele mai multe bilete fiind puse în vânzare la Târgu Jiu nu în oraşele care au avut reprezentante în finală. „Sunt stadioane mari şi stadioane mici dar toate corespund pentru că au primit licenţă acele cluburi pentru meciuri de Liga I. Fiecare mai suportă modernizări dar acum cam toată ţara trebuie modernizată. Încet, încet vom ajunge şi noi să avem totul cum scrie la carte” a mai precizat Cojocaru. 
 Oficialul FRF a explicat de ce s-a ales Târgu Jiul în acest an pentru finală, principalul motiv fiind interesul mare pentru fotbal al gorjenilor dar şi popularizarea fotbalului în oraşele mai mici: „FRF a ales ca în acest an finala Cupei României să se desfăşoare la Târgu Jiu alegerea fiind parte a unui program pe care l-am iniţiat la sugestia şi iniţiativa UEFA prin care federaţiile de fotbal au misiunea de a dezvolta fotbalul la toate nivelurile în fiecare ţară. Pentru aceasta alegem locaţii diferite în fiecare an pentru a crea emulaţie în jurul fenomenului, pentru a atrage tineri să practice fotbalul dar şi pentru a atrage în tribune spectatorii. Am ales Târgu Jiul pentru că ştim că în această zonă emulaţia de a vedea fotbalul şi de a-l practica este undeva la cote maxime. În judeţele Olteniei, Olt, Gorj, Dolj se mănâncă fotbalul pe pâine. Vrem să dăm o stare de normalitate activităţii sportive şi la tot ceea ce se desfăşoară în jurul unui meci şi care implică numeroase forţe de ordine, jandarmeri, poliţie, pompieri şi organizatori locali. Toţi trebuie să ajute astfel încât fenomenul sportiv să se desfăşoare în arene dar fără incidente pentru a intra şi noi în Europa.”


Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: