Pandurii achită la zi toate datoriile restante

Pandurii Târgu Jiu a început achitarea către angajaţi şi jucători a salariilor restante din ultimii patru ani, fiind deja achitate integral datoriile din anii 2021 şi 2020. Conducerea clubului dă asigurări că datoriile curente se pot achita în totalitate din banii încasaţi deja de la doi dintre membrii asociaţi.

Punerea în executare a Hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a adus deja o mare parte din banii datoraţi de membrii asociaţi în conturile clubului Pandurii.

Trei dintre aceştia, Complexul Energetic Oltenia, USMO și Consiliul Județean Gorj, au achitat toate sumele restante, în baza deciziei definitive, iar Consiliul Local Târgu Jiu și Artego încă întârzie cu achitarea datoriilor.

Principalul creditor Marin Condescu a precizat că aceste tergiversări ale plăţilor vor fi suportate pe propria cheltuială, întrucât vor fi percepute penalități. „Au intrat banii de la cei care au înţeles că au fost obligaţi să plătească şi de la ceilalţi, nu e nici un fel de problemă, Pandurii va încasa la zi şi penalităţile de întârziere şi majorările, şi dobânda legală. Pot să încerce tot ce mai doresc dânşii în acest domeniu pentru că o fac pe propria cheltuială. Cineva la un moment dat o să îi întrebe, după ce a fost o hotărâre definitivă, de ce a trebuit să mai plătească majorări şi penalităţi, dar şi executarea”, a spus fostul preşedinte de la Pandurii la Radio Infinit.

Condescua precizat că banii sunt sufcienţi pentru a se achita datoriile curente: „Banii care au intrat la club de la Consiliul Judeţean şi de la CEO asigură achitarea la zi pentru toate datoriile şi restanţele salariale şi pregătirea sezonului viitor. Se va ajunge la zero cu datoriile curente care sunt obligatorii şi restul le vom plăti conform Legii Insolvenţei”.

Din cauza neplăţii acestor bani, pe care cei de la Pandurii îi încasează acum de la asociaţi, echipa a intrat în insolvenţă la finalul anului 2016 iar în 2017 a retrogradat din Liga 1 după 12 ani petrecuţi în prima divizie.

Tot problemele financiare legate de neplata acestor bani la timp şi procesele care au durat patru ani au făcut ca echipa fanion a gorjenilor să retrogradeze în ultimul sezon în Liga 3, neavând nici o susţine financiară după ce a fost abandonată de autorităţile locale.

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: