Pandurii află miercuri dacă poate ieşi din insolvenţă

Pandurii Târgu Jiu ar putea ieşi din insolvenţă mult mai repede decât se preconiza, dacă va câştiga procesul cu membri asociaţi. Acesta a ajuns la ultima instanţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar o decizie finală este aşteptată miercuri.

Pandurii Târgu Jiu se judecă de mai mulţi ani cu membri asociaţi ai clubului pentru plata cotizaţiilor cu care s-au angajat să susţină clubul în perioada 2014 – 2017. Clubul de fotbal a intrat în insolvenţă în anul 2016, după ce membrii asociaţi nu îşi mai plătiseră timp de mai bine de doi ani cotizaţiile către club deşi, în perioada respectivă, îşi numiseră reprezentanţii la conducerea clubului şi aprobaseră cheltuieli fabuloase pe care clubul nu şi le permitea. Insolvenţa era iminentă în acele condiţii şi Pandurii a cerut reorganizarea la instanţele abilitate. Între timp cei de la Pandurii s-au îndreptat împotriva membrilor asociaţi şi au câştigat procesele cu aceştia şi la tribunalul Gorj şi la Curtea de Apel Craiova, decizia de la Înalta Curte fiind deja anticipată de mai mult timp dar procesul fiind tergiversat de acţionarii clubului în speranţa că Pandurii ar putea intra în faliment. Cum falimentul a fost respins definitiv, acum cei de la Pandurii aşteaptă decizia finală de la Înalta Curte pentru a putea ieşi din insolvenţă.

Conducerea clubului Pandurii speră să câştige şi de această dată şi să poată apoi demara procedurile necesare. ”Este un termen pe 25 noiembrie în procesul de la Înalta Curte cu asociaţii şi atunci vom afla ce se va întâmpla, care va fi continuitatea sau finalitatea acestui proces. Cred că ni se va da câştig de cauză, pentru că deja două instanţe din România au judecat şi ne-au dat câştig. Eu personal cred în justiţie. Sperăm să se finalizeze cât mai repede, şi pozitiv, procesul pentru ca echipa să poată respira din nou, să poată fi plătiţi jucătorii şi oamenii care muncesc şi ţin în viaţă această echipă. Şi în acelaşi timp să aducem alături de echipă  alţi acţionari care vor să ne ajute şi care-și doresc să contribuie”, a spus directorul sportiv Camilian Floroiu la Radio Infinit.

Procesul cu asociaţii ar trebui să se încheie miercuri, chiar în ziua în care Pandurii are meci programat în deplasare, la Recea, în Maramureş.

Vizualizări: 718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: