Pandurii are cel mai slab atac din Liga I

Pandurii ocupă tot locul 13 şi după etapa a 20-a, graţie unui punct obţinut în meciul cu Universitatea Craiova. Situaţia echipei gorjene devine îngrijorătoare în ceea ce priveşte punctele dar şi golurile marcate. Procentul de 1,5 puncte pe meci pronosticat de fostul antrenor Sorin Cârţu pentru salvarea de la retrogradare scade dramatic, Pandurii având în 20 de etape doar 21 de puncte şi apropiindu-se de un punct pe meci. Mai grav e că la capitolul goluri marcate gorjenii n-au reuşit să înscrie decât de 15 ori, fiind pe ultimul loc la acest capitol.

„Mă mir că avem la 15 goluri marcate cele 21 de puncte” constata după ultimul semieşec al pandurilor pe teren propriu preşedintele Marin Condescu supărat pentru acest rezultat şi nemulţumit de faptul că echipa nu reuşeşte să mai marcheze nici când are un om în plus pe teren.

Ciobotariu a dat ca fundaş mai multe goluri de atacanţii

Pandurii au avut o şansă uriaşă de a învinge chiar la scor pe Universitatea dar, cu un om în plus şi cu patru atacanţi pe teren, n-au reuşit să se mai apropie de poarta adversă. Repriza a doua nu a mai adus nici o fază periculoasă la poarta lui Lung junior iar atacul echipei gorjene a confirmat din nou forma proastă prin care trece. „Eu cred că niciodată nu o să mai prindem noi pe Universitatea Craiova în situaţia în care e acum şi să nu o batem”, a precizat preşedintele după meci în care Universitatea a evoluat fără golgheterul Florin Costea iar şuturile la poarta lui Stanca au fost destul de puţine şi anemice. Oficialul crede că fundaşii şi portarul şi-au făcut datoria dar atacul a rămas din nou dator, neavând ce să-i reproşeze antrenorului Ciobotariu: „Antrenorul nu are ce se facă, să intre el pe teren- A dat ca fundaş cât a jucat mai multe goluri decât au atacanţii noştri. E inadmisibil aşa ceva, dacă faci o analiză la câţi atacanţi sunt şi la cât au jucat, pentru că am jucat şi cu trei atacanţi pe teren la acest meci, e normal să nu fiu mulţumit de randament”.

Ciobotariu: „Am folosit toţi atacanţii posibili, ce să mai fac-”

Antrenorul Ciobotariu se declară neputincios în faţa acestei situaţii, problema atacului fiind una foarte veche la Pandurii care nu au mai avut un atacant golgheter de pe vremea în care Vintilescu era în perioada sa de glorie. Fostul atacant este chiar şi acum golgheter al echipei în Liga I, nefiind depăşit de nimeni în ultimii patru ani. „Suntem echipa cu cele mai puţine meciuri marcate, pentru că nu reuşim să înscriem. S-au dăruit, au vrut, am văzut angajament, au alergat, au scos mingea la margine dar din păcate nu am reuşit să ajungem la poartă. Le-am dat şanse la toţi jucătorii din lot să evolueze, am folosit toţi atacanţii posibili, ce să mai fac-”

Pandurii au acum cinci atacanţi în lot, Kamara, Raskovic, Stromajer, Arrieta şi Tilincă, dintre aceştia doar trei reuşind să marcheze patru goluri în acest sezon. Fundaşii şi mijlocaşii de la Panduri au înscris restul de 11 goluri, cinci aparţinându-i lui Păcurar care e golgheterul echipei.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: